Quaker Jet mot OGP?

Skrevet av Daniel Kulblik,  14.03.2011
Artikkelbilde
Kanskje de norske fargene blir byttet ut med franske farger på Bjerke 15. mai. (Foto: hesteguiden.com)

Jean-Etienne Dubois eier, trener, kusker og er oppdretter av Quaker Jet. Søndag imponerte Love You-sønnen i Grand Criterium de Vitesse. Nå seiler han opp som en het kandidat i Oslo Grand Prix.

Normalt så solfylte Cagnes-sur-Mer viste seg fra sin verste side søndag. Regnet øste ned og det var rett og slett utrivelig. En som ikke lot været ødelegge dagen var Quaker Jet. Den vakre Love You-sønnen vant årets andre utgave av Grand Circuit-serien på råsterke 1.10,7a/1609 meter. Sprintløpet er Frankrikes svar på Elitloppet.

Etter en reise i tredje innvendig og åpning som bestilt spurtet Quaker Jet inn til en imponerende triumf. Den ferske Grand Circuit-vinneren er med det høyaktuell til vårt Grand Circuit-løp i mai. Det første løpet i serien var Prix De France. Der vant "monstret" Ready Cash. Dermed deler de to ledelsen i serien etter to av fjorten løp.

Ready Cash er det tvilsomt om vi får se på startstreken i mai, men Quaker Jet og tredjehest i serien Maharajah er aktuelle. I tillegg har Rapide Lebel, Commander Crowe og Yarrah Boko siktet innstilt mot Oslo Grand Prix.

Stillingen i Grand Circuit-serien etter to av fjorten løp:

Ready Cash - 5
Quaker Jet - 5
Maharajah - 3
Priscilla Blue - 3
Rana Del Rio - 2
Brioni - 2
Nouba du Saptel - 2