Det er kjempegøy!

Artikkelbilde
Ponniene ute på treningstur på Bjerke Travbane

Hun var fast bestemt på å ikke jobbe i stall igjen. Senere i år er det imidlertid fem år som Hege Karin Arverud har gjort nettopp det i sin jobb på Bjerke Travskole.

 

Tidligere hadde jeg en kontorjobb, men jeg savnet stallen. Jeg vet jeg sa jeg aldri skulle jobbe i en stall igjen, men her er jeg altså, småler hun.
Bjerke Travskole åpnet i 2018, året før Arverud startet. På skolen tilbyr man kurs med ponnihester til barn i alle aldre og på forskjellige nivåer. Blant annet har man knøttekurs for barn i barnehagealder. Arverud stortrives med å se hvordan barna utvikler seg og blir veldig flinke med hestene.
- Alle er jo velkommen hos oss, og vi har alt fra barn som ikke har vært bort i hest før til de som er godt vant hjemmefra. Første prioritet er at barna føler seg trygge rundt ponniene, og for de som ikke har mye erfaring bruker vi god tid i begynnelsen på å håndtere og stelle dyrene. Barna lærer seg kontakt og blir trygge. Etter hvert rir eller kjører vi med hestene og de er veldig flinke, alle sammen, forklarer hun.
- Det er kjempegøy. Å se ungene kose seg og mestringsfølelsen de opplever er stort. Det er mange eksempler på barn som såvidt klapper hestene i begynnelsen til å bli utrolig flinke når de har fått tryggheten, legger hun til.
På travskolen har man nå åtte ponnier, i tillegg til at noen av elevene har egen hest oppstallet - som også er et tilbud gjennom skolen. Arverud håper enda flere i Oslo-området er interessert i å benytte seg av fritidstilbudene til Bjerke Travskole.
- Vi har kurs alle dager unntatt tirsdag og søndag. Kursene er halvårlige og følger skoleåret. Vi har også noen kortere nybegynnerkurs, for de som vil prøve seg litt og se om de liker det, forteller hun videre.
Og hvis noen bare vil stikke innom for å se om det kan være noe for dem?
- Det er fullt mulig å komme innom for å hilse på og si hei til ponniene. Det er bare kjempehyggelig, avslutter hun.
Se innsikt og annonser
Alle reaksjoner:
88