Går noen poser gulerøtter!

09.03.2023
Artikkelbilde
Asakstjerne har vært en suksesshistorie for Egil Olsen

På gallaen i Oslo og Akershus forrige helg ble Egil Olsens hoppe Asakstjerne æret som den beste fireårshoppa. En morsom overraskelse for eieren selv som ikke hadde sett for seg at hans mørkebrune hoppe kom til å få prisen.

- Dette var både overraskende og hyggelig. Hun var jo nominert, men jeg forventet ikke at hun skulle vinne. Virkelig ikke. Da ble det jo litt ekstra, oppsummerer Olsen. 

Med sine tre seire og like mange andreplasser på bare seks starter i 2022 var det fortjent at Olsens hoppe stakk av med seieren. Tekno Odin-dattera var imidlertid sent i gang med karrieren. Prøveløpet ble ikke unnagjort før 11. oktober, og karrieredebuten kom 10 dager senere. Med trener Erik Killingmo i sulkyen endte det med seier. Siden ble det toppresultat etter toppresultatet. Olsen forventet ikke at hoppa skulle få en slik flott start på karrieren.

- Jeg kjøpte henne i august i fjor, og da hadde jeg siklet på henne i ett år og litt til. Jeg hadde sett henne flere ganger og syntes hun var fryktelig fin. Til slutt var dem villige til å selge og da slo jeg til. Erik prøvekjørte med henne og anbefalte meg å ta sjansen. Asakstjerne hadde ikke startet fordi de tidligere eierne vel ikke syntes hun var helt klar. Hoppa kom imidlertid godt trent. At det skulle gå så bra med en gang var imidlertid litt i overkant av det jeg forventet - og også at hun skulle være så jevn, påpeker han.

Olsen vet hva han snakker om, for han følger opp Asakstjerne omtrent daglig.

- Hun er en fin og snill hest. Jeg er pensjonist og er innom og kjører med henne. Så tar Erik tar hurtigarbeidene og slikt. Nei, hun er enkel og grei - og veldig koselig å holde på med, skryter han.

Det er lett å lese mellom linjene at hoppa har det meget godt, og nok blir dullet ekstra mye med. Sa noen bortskjemt?

- Bortskjemt? Jo da, vi kan godt si det. Det går noen poser gulerøtter, ler han hjertelig.

Etter fjorårets gode karrierestart fulgte Asakstjerne opp med ytterligere to seire i januar, den siste på 1.28,4, en klar rekordforbedring. Siden midten av januar har ikke hoppa vært til start, men nå nærmer det seg ny start igjen.

- Hun fikk en liten pause på grunn av et tråsår. For meg er det fint at vi ikke stresser dette, men det ser fint ut og vi melder nok ganske snart til løp. Så er ambisjonen i år å starte jevnt på - men ikke for ofte heller. Jeg er nemlig opptatt av at hestene skal vare i mange år, så da skal vi ikke slite henne ut, avslutter han.