En drøm å ha hest i Oslo Grand Prix

24.03.2023
Artikkelbilde
Jon Sigurdsen og familien er engasjerte i travsporten.

Jon Sigurdsen og kona Monica Videm har satset på travsporten de siste årene, og paret kunne glede seg over en ny eierseier da Grand Nationalday vant på Klosterskogen søndag.

- Det var det løpet hvor jeg brydde meg minst om resultatet på forhånd, for det handlet mest om prestasjonen. Vi kjøpte hesten fra oppdretteren for en stund siden på råd fra Jens Kristian Brenne, siden vi gjerne ville ha en hest hos han. Det er en stor hest som trenger tid, så det har han fått. Vi tok oss veldig god tid, egentlig, men det er det ut til å være verdt, smiler Sigurdsen.

At seieren kom på Klosterskogen var en hyggelig bonus.

- Det er klar, å vinne i Skien betyr litt ekstra for meg siden jeg vokste opp der. Jeg har jo mange gode minner fra Klosterskogen, så det er viktig bane for meg, legger han til.

For familien er travet en sosial arena, hvor man bruker ganske mye tid. Det blir også jevnlige turer i stallen. Sigurdsen er ofte på løp og er flink til å vise følelser når familiens egne hester gjør det bra, men bedyrer at han ikke er den mest ivrige i familien.

- Vi stortrives med travet og har fått veldig mange venner. Det er en fin sosial arena. Monika er enda mer ivrig og sønnen på fem er også med veldig mye. Men, han er bare fem år og er ikke med på alt. Vi vil det skal være en positiv ting og at han ikke skal gå lei. Men travet og hestene betyr mye for han, og han har allerede fått enorm kunnskap om trav og hestene.

Grand Nationalday starter igjen allerede på søndag. Den fireårige sønnen til Muscle Hill skal imidlertid få komme seg i gang med karrieren uten for mye press på sine skuldre. Sigurdsen og Videm har imidlertid noen gode eldre hester også, og spesielt en har han litt ekstra tro på får en god sesong i år.

- Vi har jo flere hester nå. Z. Boko er jeg optimistisk til. Det er en hest som alltid gjør gode løp og jeg tror vi kan få det mye morsomt med han denne sesongen. Voje Viljar var god i fjor, men dette er femårssesongen. Det er ofte en sesong hvor vi må bygge opp for en langsiktig karriere. Da må vi kanskje senke forventningene litt, og så blir alt bonus. Strong Pepper har hatt mange helseproblemer. Han får god tid og så er vi forsiktig optimistisk at han får en fin sesong.

Og hva vil du gjerne aller mest oppleve i årets sesong?

- Oi, det er ikke et lett spørsmål. En starthest på påsketravet i Skien hadde vært stort. Det er jo en institusjon og noe jeg vokste opp med. Men, trenerne bestemmer altså. Jeg legger meg ikke opp i matchingen. Så hadde det også vært en drøm å ha hest i Oslo Grand Prix, avslutter han.