Avholdt generalforsamling

16.03.2023
Artikkelbilde
Leder i OAT Oddvar Tuverud

Oslo og Akershus Travforbund avholdt generalforsamling forrige fredag. Det betyr et nytt styre i det nå 90 år gamle travforbundet. Leder Oddvar Tuverud og styremedlem Charlotte Myren Tuverud var ikke på valg, og de fikk med seg ny nestleder i Arnt Foss og nye styremedlemmer i Cathrine Olsen og Henrik Bjørndalen. Espen A Schem og Egil Olsen ble valgt til varamedlemmer til styret.

- Styremedlemmene på gjenvalg sa fra seg dette på grunn av arbeidsmengde. Så da kom det inn noen nye. Arnt Foss kjenner jeg jo fra før, Cathrine er litt kjent og Henrik er en person jeg ikke kjenner fra før. Jeg tror det er et fint styre. Nå skal vi snart ha styremøte og da skal vi se på hvilke saker vi ønsker å prioritere og jobbe ekstra med fremover, forteller Tuverud.

Hva tenker du om hvilke saker styret skal jobbe med og prioritere fremover? 

- Jeg vil ikke si så mye før alle i styret får sagt sin mening, men det sier vel seg selv at rekruttering er noe man ikke kommer utenom. Der har hele travsporten en jobb å gjøre. Sånn generelt må man vel også se på prioriteringer og forutsigbarhet i styringen av travsporten. Nå har man på et styremøte bare endret alt med mønstringsløp. Dette er imidlertid en større avgjørelse som påvirker mange og det er nødvendig med mer langsiktighet i vedtakene. Akkurat dette er noe man bør ta opp på generalforsamlingen i DNT. Alle skjønner jo at økonomien er stram og at man må gjøre prioriteringer. Vi bør nok imidlertid se på hvordan vi prioriterer og hvordan vi jobber for å komme til disse avgjørelsene, fortsetter han.

Mønstringsløp er da også noe Tuverud er opptatt av. På møtet foreslo han at forbundet skal legge penger i potten sammen med hver av de lokale travlagene. Ingen avgjørelse ble tatt og saken skal først diskuteres i de forskjellige lokallagene.

- Det var vel ellers et ganske rolig møte. Ikke noe revolusjonerende men heller ordinære generalforsamlingssaker, og heller ikke noen innsendte saker, legger han til. 

Selv har Tuverud nå ganske så mange år i travforbundet - en ballast han ser som essensielt i dette vervet. 

- Det har blitt seks år som leder, i tillegg til to år som nestleder og ett år som styremedlem før det. Jeg tror ikke det er noen ulempe å ha litt erfaring i travpolitikken, å kjenne historikken og skjønne hvordan ting henger sammen. Det merker jeg også at kommer godt med i landsrådet. I begynnelsen av min tid der var landsrådet egentlig mest nikkedukker som bare passivt hørte på det man ble fortalt. Nå er det et helt annet forum med spørsmål, diskusjon og tilbakemeldinger. Da mener jeg det er et pluss å ha vært med noen år, avslutter han.