Vi er optimister

17.05.2023
Artikkelbilde
Jan og Linda Pedersen ønsker alle velkommen til Stallcafeén hver løpsdag

Jan og Linda Pedersen har drevet stallkroa på Bjerke i snart ett og et halvt år. Etter en noe tung vinter gleder Bjerkes danske duo seg over bedre vær, flere starthester og mer folk. Nå har man også blikket rettet mot Oslo Grand Prix.

Det har vært tungt i vinter, men det blir bedre til sommeren. Flere hester til start betyr flere innom oss, og de to-tre siste kjøringene har det vært bra. Vi er optimister, forteller paret. 

De flyttet til Norge for å drive stallkroa på Bjerke i desember 2021. 

- Vi føler bruken av stallkroa er blitt bedre og bedre. Vi har fått stor oppbakking fra de aktive og fra banen. Det er veldig hyggelig. Den første vinteren var imidlertid tøff. Linda skadet skulderen og måtte opereres lille julaften, så det ble en annerledes høytid. Så det har da vært litt, forteller Jan.

Selv om det har vært både opp- og nedturer har de aktive imidlertid vært samstemte på at maten er førsteklasses. 

- Nordmennene er nok litt tilbakeholdne på at vi bare lager dansk mat, men tilbakemeldingene har vært gode, sier Linda. 

Det er velkjent at det er deilig å være norsk i Danmark. Men er det motsatte også sant? Hvordan trives egentlig ekteparet Pedersen i Norge? 

- Det er for så vidt fint her, men det er jo vinter nesten hele året i Norge, påpeker Jan og ler. 

- Nei da, somrene i Norge er fine. Men vi savner Danmark og har jo ennå vårt hus der, legger han til.

Nå nærmer det seg storløpssesongen og duoen ser frem til Oslo Grand Prix. Dette blir deres andre OGP-helg, og man gjør endringer.

- Vi hadde ikke nok folk på jobb i fjor. Da ble det lange køer, for vi var ikke helt forberedt på hvor mange som kom innom. Nå er vi bedre forberedt, og i år blir det flere til å hjelpe til, understreker Jan.

Det blir ikke den eneste endringen, men paret holder kortet tett til brystet om resten.

- Det blir noen hyggelig overraskelser og endringer til, men det offentliggjør vi nærmere Oslo Grand Prix-helga. Alt vi kan si er at det kommer noen ting som vi tror kommer til å bli tatt imot veldig positivt, forteller dem.

Det er imidlertid ikke bare stallkroa som gjelder for det joviale og dyktige paret. Med sønn Kim som travtrener er beina dypt plantet midt i travsporten – også på eiersiden. Mandag var alle i Mantorp da familiehesten It's Now Or Never avla sin debut. Etter en solid debutseier sto jubelen i taket og turen tilbake til Norge gikk lett.

- Det var utrolig morsomt. Tenk å debutere med seier. Og så er det også en familiehest siden både vi, Kim og Kims onkel, pluss noen til, er på eiersiden. Det gjør det bare enda bedre. Nei, det var en deilig opplevelse, avslutter Jan og Linda Pedersen.