Jarlsberg Grand Prix og Derby for begge

10.05.2023
Artikkelbilde
Foto: Lexus B.R. i årsdebuten søndag. Foto: Trond Pedersen/Trav365

Geir Vegard Gundersen hadde en flott dag da Lexus B.R. viste seg frem på en ypperlig måte i årsdebuten på Jarlsberg søndag. Topptreneren var godt fornøyd med fireåringen og ble ikke overrasket over den meget gode prestasjonen da hesten vant lett.

- Han var god, og det var godt å se. Jeg ble imidlertid ikke overrasket, for det er en hest med stor kapasitet som har trent godt, forteller Gundersen.

Likhetene mellom Lexus B.R. og Gretzky B.R., derbyvinneren i 2018, er slående. Samme trener, samme eier og samme mor gjør at sammenligningene kommer, enten man vil eller ikke. Mye er likt, men ikke alt. 

- Det er jo lillebroren så man skjønner jo det. Gretzky var teknikeren, mens Lexus er det råe talentet. Det har imidlertid vært litt skjær i sjøen, spesielt med en forkjølelse og litt annet som ikke slapp taket. Nå ser det bra ut, fortsetter han. 

Litt senere på dagen fulgte også en annen fireåring, Lancelot B.R., opp med seier i sin årsdebut. Begge hestene har nå tre seire på like mange starter. Topptreneren setter sin lit til at denne duoen er hans kort til årets klasseløp for fireårige hingster og vallaker. 

- Det blir disse to som gjelder for min del på hingstesiden. Det er gode hester og de er ganske like, dog ikke helt like. Lancelot er jo en klok og enkel hest som oppfører seg som en rutinert traver. Lexus er en mer umoden og valpete hest som er mer hingstete. Men begge har talent, understreker han. 

Selv om begge bare har startet tre ganger så langt, kommer Gundersen til å satse mot både Jarlsberg Grand Prix og Derby. I førstnevnte storløp vil duoen dermed starte med bare fire eller fem løp bak seg. Dette skremmer ikke Gundersen. 

- Etter planen blir det både Jarlsberg Grand Prix og Derby for begge. Det er jo et minus at dem har så få løp i kroppen. Samtidig så har dem treningsgrunnlaget som er nødvendig, så jeg er ikke bekymret. De kommer til å tåle det fint. Når det er sagt skulle jeg selvfølgelig gjerne se at dem hadde flere løp og mer rutine, påpeker han. 

Teamet til stallen er muligens enda bedre på hoppesiden. Lexie B.R. årsdebuterte med solid seier i april. Hoppekriterietreer Dutchess Sun var firer i sin årsdebut, men den beste nyheten er nok at supertalentet Maharina Sun er tilbake. Hoppa viste et ekstremt toppnivå i fjor, men før hoppekriteriet fikk hun en gaffelbåndsskade. Gundersen gleder seg over at hoppa er tilbake, på samme måte som han nå gleder seg over at treåringene også kommer i gang med sine karrierer.

- Vi har vært inne på Bjerke og kjørt med Maharina. Alt ser fint ut med henne, bank i bordet. Ellers så starter jo noen av treåringene i disse dager og det er morsomme tider. Det er jo tross alt dette vi trener mot hele vinteren, smiler han.