Hun er veldig spesiell

19.06.2023
Artikkelbilde

Cathrine Olsen fra Råholt er ikke et ukjent navn i travet. Hun har jobbet flere år som stallansatt, både i Norge, Tyskland og Belgia. Nå er hun aktuell med sin egen Mojo’s Applegirl.

 

- Jeg bodde tidligere i Tønsberg, men så flyttet jeg og begynte hos Petter Glittum. Etter hvert kom jeg i kontakt med Glenn Kramer Stenberg, som på den tiden jobbet hos Harald Grendel. Han ordnet jobb til meg på Gestut Nordheide, så jeg dro til Tyskland og var der i 12 år. Der jobbet jeg også for Hennie Grifft og Heinz Wewering. Jeg kom hjem til Norge i 2002 og jobbet seks år hos Olav Mikkelborg. Hos han fikk jeg ha ansvaret for mange gode hester, blant annet Norvelous Hanover, forteller hun.
Siden Olsen sluttet som stallansatt har hun hatt hest som hobby. Hun var fire år uten hest og trodde hun var ferdig med hest. Det var før hun fikk Mojo’s Applegirl.
- Jeg hadde moren, men ga henne bort som avlsmerr til Mona Gåsbakk. Deretter hjalp jeg til med å få Nu Pagadi godkjent som avlshingt. Eierne bodde i Tyskland, og jeg fikk satt Mona i kontakt med dem. Avtalen ble da at jeg fikk andre avkommet til moren, og det var da Mojo’s Applegirl, forklarer hun.
Olsen forteller om ei spesiell, men talentfull hoppe.
- Hun er veldig spesiell og vet godt hva hun vil. Hun viste tidlig talent, men begynte å vokse på høsten som treåring og vi tok det roligere. Deretter ble hun sparket av en annen hest i en has. Det så ut til at det var kun et sår, men så ble hun dum å kjøre. Da dro vi inn for å ta røntgen av det og det viste seg at det hadde blitt sparket løs en bit. Vi fikk ikke operert det, men i samarbeid med Angjerd Skeie sprøytet vi med kortison tre ganger på rad og ga henne fri. Etter det har det vært bra, men det har vært andre problemer. Når jeg begynte å trene henne opp igjen, syntes hun plutselig ikke at det var noe gøy og hun begynte å steile. Da ga jeg henne fri en måned og begynte helt fra start igjen. Hun gikk prøveløp i fjor høst og var veldig urutinert, så hun fikk trene gjennom vinteren. Nå er hun blitt veldig fin, forteller hun.
Femåringen avla sin debut på Biri tidlig i mai. Etter to år med mye problemer har hoppa blitt belønnet med premie i begge sine starter. Tirsdag gjør hun sin tredje karrierestart.
- Jeg tror ikke hun er dårligere enn resten, men fokuset vårt er kun at hun skal bygges forsiktig. Hun skal ha et par løp til innvendig og det skal kjøres på sjans, hvis det går. Til løpet har vi lettet henne og satt på aluminium, i tillegg til en vanlig vogn. Hvis hun får åpning og har lyst, så akselerer hun raskt og kan snuse på en trippel, sier hun.
Med tanke på skaden tar Olsen et løp av gangen.
- Det er en hest jeg bare skal kose meg med, og jeg har det dermed ikke travelt. Jeg har brukt god tid fordi hun har vist talent, men hun må være på det selv. Hvis det ikke passer for henne, da gidder hun ingen ting. Om hun holder seg frisk, tror jeg at hun kan tjene penger, avslutter hun.
Ved siden av fulltidsjobb, er Olsen leder i Øvre Romerike Travlag og sitter i styret i Oslo og Akershus.
- Jeg har dermed ikke tid til flere hester, smiler hun.