Eneste fra Bjerke

29.06.2023
Artikkelbilde
Ida Fjellstad Sveen og Orrin er klare for årets ponnilandsleier.

Ida Fjellstad Sveen tar i helgen turen til Klosterskogen på ponnilandsleir. Hun er den eneste med Bjerke som hjemmebane som er påmeldt årets leir.

- Jeg er vokst opp på Bjerke med en familie som ikke har drevet med hest. For noen år siden begynte jeg på rideskole og ble veldig interessert. Siden jeg bodde så nærme travbanen begynte jeg etter hvert å se på løp der. Dermed hørte jeg om tilbudet på travskolen og begynte der. Siden har det kun gått en vei. Desto mer jeg har kommet inn i sporten, desto mer glad har jeg blitt i den, sier hun.

På nyåret i fjor kjøpte hun sin første ponni.

- For ett og et halvt år siden kjøpte vi Orrin og jeg tok lisensen i fjor høst. Nå prøver jeg å kjøre så mye løp som mulig, og ser på muligheten til å ta lisens på stor hest, forteller hun.

Fjellstad Sveen er en av 150 som er på årets ponnilandsleir. Hun er med på sin første og er ekstra spent. 

- Jeg synes det er sprøtt at det skal være med så mange. Jeg gleder meg til å se nye ponnier og folk som driver med det samme som meg. Nå som det er overnatting har vi bedre tid til å bli kjent. Jeg gleder meg også til å kjøre løp, smiler hun.

Orrin står oppstallet på Bjerke.

- Jeg får masse hjelp om jeg trenger det, men tar meg hovedsakelig av treningen selv. Med mye skole er det ikke alltid jeg rekker i stallen, så da er det kjekt med god hjelp.

17-åringen legger ikke skjul på at travskolen på Bjerke har vært viktig for henne.

- Det har betydd alt. Det er der jeg har lært alt fra kjøring til hestehold. Det er et veldig godt miljø, selv om jeg er den eneste oppstalløren, så er det kurs hver uke. Det er en hyggelig gjeng som er med, og jeg tror travskolen er viktig for mange, konstaterer hun.

Hun er fornøyd med helgens løpsutskriving og gleder seg til å kjøre to løp.

- Jeg synes det er gøy at vi får møte ponnier fra andre steder og ikke bare de samme. Det ene er et autoløp, der skal vi klare å holde godt følge og få en god plassering. Det andre løpet er voltestart, hvor vi står på 100 meter tillegg og det gjelder det å holde følge med de andre, sier hun.

Hvor fort ponnien går er like viktig som en bra plassering.

- Tiden og måten han går på er viktigst. Han har lett for å galoppere, så jeg er fornøyd om han kan unngå galopper og gå under to minutter i begge løpene, avslutter hun.