Morsomt med litt medvind

12.07.2023
Artikkelbilde
Brenne Braute imponerte i debuten.

Jan Petter Sissener fikk en skikkelig opptur da Brenne Braute imponerte stort med debutseier på Jarlsberg forrige helg.

- Det var naturligvis morsomt med litt medvind. Hesten var ordentlig god og spurtet jo i 1.19-fart et stykke nedover siste bortre langside. Det var ordentlig moro. Så får vi se hva fremtiden bringer, men det var i hvert fall en veldig positiv start, forteller Sissener. 

Nå håper han at hesten kan bli en faktor i storløpene fremover. 

- Det blir vel kanskje kvalifisering til Kallblodskriterium i Sverige i den neste starten, men Tjomsland tar den avgjørelsen. Nå har jo jeg holdt på med hest i 50 år og det er jo storløpene som lokker for min del. Å vinne et klassisk løp er målet, og å vinne på Oslo Grand Prix- eller Elitloppsdagen er også stort. De to siste har jeg opplevd, men noen derbyseier har det for eksempel ikke blitt. Det blir det ikke i år heller, men kanskje det kan komme neste år, undrer han.

På Bjerke tirsdag ble fireårige, Bold Future, fjerde i sitt løp. 

- Det har dessvere tatt mye tid med han, og han trenger nok enda litt mer tid også. Det skal ikke legge skjul på at det er frustrerende. Jeg ønsker jo aller helst å ha hester i toppen, medgir han. 

Det betyr ikke at han har gitt opp fireåringene. Canopus slet med sykdom som fireåring og man måtte derfor legge bort Derbydrømmen i fjor. Hans lillesøster Princess Olivia slet med et virus i treårssesongen og har derfor kun startet fem ganger i sitt liv. Det har endt med to seire og to andreplasser, og Sissener har forhåpninger til hoppa fremover. 

- Princess Olivia har jeg også veldig tro på. Det er ei god hoppe, ifølge Oddmund Wallevik den beste hoppa han har trent. Han har jo trent mange gode hester, så det sier vel litt. Storebroren Canopus er jo for øvrig også en god hest når det stemmer, legger han til.

Han kan til tider høres veldig negativ ut, men Sissener snakker bare fra hjertet. Negativiteten forsvinner uansett fort da man snakker om fremtiden. For da… 

- Brenne Olivia er jo kjempespennende. Det er jo førstefødte til Brenne Berna, som var så god. Hun er bare ett år, men jeg ser frem til å se henne i banen, avslutter hun.