Ble overrasket med oppsitt

05.07.2023
Artikkelbilde
Jarle André Smedtorp gleder seg til lørdag.

Jarle Andre Smedtorp så ut til å stå uten hest til årets utgave av Thor Tholfsens minneløp. Etter at innmeldingslistene hadde kommet ut ringte telefonen og han fikk en gledelig overraskelse.

- Geir Vegard Gundersen ringte meg etter at listene hadde kommet ut og spurte om jeg ville kjøre Dutchess Sun. Jeg ble veldig glad, for det er en fryktelig god hest. Det er gøy å få sjansen til å kjøre en sånn hest. Rett og slett en skikkelig god følelse å få den telefonen, smiler han.

I fjor ble Smedtorp tredje med en mindre betrodd hest. I årets utgave kommer han til å få mye tillitt av spillerne.

- Når Geir Vegard kommer ut med en hest, vet man at de er i orden. De stiller ikke til start bare for å være med og er i toppen uansett. Dette er en unik sjanse for meg og jeg hadde ikke byttet hest med noen, sier han.

Han har studert startlista.

- Det er noen gode, men hun gjør ikke seg bort for noen av de andre som er med. Jeg er litt usikker på hvordan hun er fra start, men hun har vist at hun avslutter bra. Hun har gått to 1.12-tider i de siste løpene og det skal duge langt. Jeg så løpet under Oslo Grand Prix-helga, hvor hun kom flyvende ute i banen og slo gode hester. Dermed virker det som at det er en hest som kan gå fra de fleste posisjoner, konkluderer han.

I det daglige jobber Smedtorp hos Malmin. Han sluttet i jobben i august i fjor, men savnet stallen og begynte på igjen i februar i år.

- Jeg angret meg så fort jeg dro og skjønte hva jeg gikk bort i fra. Etter hvert ringte Kristian meg og tilbød meg jobben igjen, og da var det lett å si ja. Jeg har to passhester, men kjører for det meste unghestene og er en del på reising. Kristian er veldig snill og lar meg reise på løp, sier han.

Han er fornøyd med året så langt. På 60 løp er det blitt tre seiere.

- Det er noen løp jeg gjerne skulle kjørt opp igjen, men jeg skal ikke klage. Det er opp - og nedturer for alle, men det er gøy at jeg har fått tilliten av hesteeiere og trenere til å få kjøre, sier han.

25-åringen trives som stallansatt og kan ikke tenke seg en annen hverdag enda.

- Jeg kommer til å fortsette å være stallansatt, og jeg håper at travet snur og at det kan bli mer positivitet. Jeg trives som jeg har det nå, men på sikt er målet travtrenerskolen, avrunder han.