Har allerede gått til topps

11.01.2023
Artikkelbilde
Patrick Larsen og American Coffee gikk til topps på Bjerke tirsdag.

19 år gamle Patrick Richard Larsen hadde sin første hele sesong som stallansatt i fjor og vant flere løp gjennom hele året. I år han allerede vunnet på Bjerke med American Coffee.

Fasiten i 2022 ble 31 seiere og godt over en million kroner innkjørt.

- Jeg hadde et håp om dette, men jeg hadde ikke trodd jeg skulle klare det som 19-åring. Alle eiere og trenere jeg har kjørt for har stilt med fine hester gang på gang, gjennom hele året. Min arbeidsgiver Kristian Malmin har gitt meg mange gode sjanser, og jeg har tatt mine to første V75-seiere. Det er utrolig at det gikk i oppfyllelse i fjor, sier han ydmyk.

I 2021, året han startet for fullt med løpskjøringen, ble det kun tre seiere. At 2022 skulle bli så bra som det ble, skjønte ikke Larsen før etter noen måneder.

- Jeg tenkte ikke så mye over det i starten, men allerede i februar-mars hadde jeg vunnet ti løp. Utover i sesongen lå jeg plutselig som nummer to på landstatistikken bak Bjørn Steine. Underveis har jeg ikke skjønt hvor stort det er. Jeg har vært i min egen boble, og det er ikke før i år jeg har innsett hva jeg har oppnådd. Akkurat nå er jeg er mest redd for å ikke kunne følge opp, og at fjoråret bare var tilfeldig, innrømmer han.

V75-seieren med Hassel Nora i Harstad ble det første høydepunktet.

- Det å kunne sette den første V75-seieren min med folk som har gitt meg muligheten hele veien, det var stort. Litt ekstra betydde når jeg vant med Floris Baldwin. Jeg er ikke et følelsesmenneske, men da var jeg rørt. Kristian har gitt meg tilliten, så det å kunne toppe det med Floris betydde mye. Vi visste da at hesten skulle dra, så det var gøy at den satt, erindrer han.

Hva ligger bak suksessen?

- Redbull på morgenen og MC Donalds på vei hjem, ler han og fortsetter: - Jeg har stått på og aldri vært redd for lange dager. Det er viktig å vise at man vil jobbe og bidra like mye hjemme, også er alt annet en bonus. I tillegg er gode kunder viktig. Jeg er heldig med å ha både Kristian og Alf Einar Jørgensen i ryggen, og ellers mange jeg har fått kjøre for. Det er farlig å sette navn på dem, for det er mange som har betydd mye for seirene.

Larsen har ikke tenkt til å ligge på latsiden i år heller, og har en plan for å kunne fortsette suksessen.

- Ha like bra kunder og ta vare på dem. Kundene fornyer seg hele tiden, så det gjelder å fortsette å stå på. Jeg håper det skal gå like bra i år, men det vil tiden vise, smiler han.

Unggutten har målene klare.

- Det hadde vært gøy å få lov til å kjøre lærlingseliten på Solvalla siste helgen i mai. Dermed må jeg ha en kunde som har en såpass bra hest i det grunnlaget, da er det ikke umulig, sier Larsen som har tenkt til å gå trenerskolen etter hvert.

- Et av kravene er å ha noe å vise til eller så må man være 23 år. Jeg har ikke så mye å vise til, så da må jeg vente litt til.