Arvelig belastet.

12.02.2023
Artikkelbilde
Engla Seljord Eriksen er "født" inn i travsporten

Alt har lagt til rette for at Engla Seljord Eriksen skulle bli bitt av travbasillen. Med en mor Ingvild Seljord og en bestefar i Svein Seljord ville alt annet vært en høyoddser.

- Helt siden jeg var liten har jeg drevet med både ridning og trav. Når jeg kjøpte min første ponni og begynte med ponnitrav, fant jeg fort ut at det var trav jeg ville begynne med, forteller hun.

17-åringen er ikke i tvil om hva som er det beste med travet.

- Det er at man må ikke være den aller beste for å gjøre det bra. Man trenger ikke å ha kjempedyre hester og det beste utstyret for å få gode resultater, alle kan vinne, sier hun 

Hun har snart fullført to år på Wången travgymnasium. En skole hun trives på.

- Jeg synes det er veldig fint her, og det er et veldig greit alternativ for vi som vil drive aktivt med sporten, men samtidig få studiekompetanse, forteller Seljord Eriksen som har med seg Frank The Tank.

At trav blir levebrødet, er hun derimot mer usikker på.

-  Jeg vet at jeg vil fortsette å drive med trav, men ikke på fulltid, sier hun og forteller om målene sine:

- Jeg har ingen spesifikke mål eller noe jeg vil oppleve annet enn å komme så langt det går med Frank akkurat nå. Det er litt artig når det er min første helt egne hest.

Sammen med familien har hun fått oppleve litt av hvert.

-  Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har fått bli med på, men jeg tror det største er når Lady Ann vant hoppekriteriet i 2019. Dette var veldig stort for hele familien siden hun er både eid og oppdrettet av oss.

Ungjenta har gått veien via ponnitravet og er klar over hva som må gjøres for å rekruttere flere.

- Jeg mener det er veldig viktig i denne sporten å framheve de unge. Det er tross alt de som skal ta over etter hvert, at det for eksempel blir satt opp flere ungdomsløp med mer variasjon i grunnlag og poeng, avslutter hun.