Vi har levd livet sammen

11.04.2023
Artikkelbilde
Maren Andrea Gjermundrød og Helt Konge på Bjerkebanen

Maren Andrea Gjermundrød har gått gradene via ponnitravet og jobbet hos anerkjente trenere. Etter at hennes øyesten Helt Konge ble skadet i 2019 har studiene vært det store fokuset.

Nå nyter hest og eier livet på Bjerke.
- Jeg gikk på ridning siden jeg var liten, også var det tilfeldig at jeg og søsteren min oppdaget ponnitravet. Der var det flere som tok oss godt imot og fulgte oss opp. Etter hvert begynte jeg å kjøre rekruttløp, før jeg fikk egen ponni. Han var veldig snill og vant flere løp. Både mamma og pappa fulgte oss opp og kjørte oss land og strand rundt. Når jeg ble 15 år, begynte jeg med de større hestene og jobbet for Geir Flåten og Eirik Høitomt. Jeg hadde også egen hest, så overgangen fra ponni til hest ble naturlig. I 2011 kjøpte jeg Helt Konge som åring. Det er oppdrettet til Lene Flåten, så jeg har sett han siden han var føll. Vi har levd livet sammen og han har vært med meg over alt når jeg har studert. Han har bodd i Sandefjord og i Bergen, og nå Oslo. Han har ikke gått løp på en god stund, men vi har kost oss sammen uansett. Jeg har holdt interessen vedlike og fulgt med på travet, forteller hun.

Takket være de kjennskapene hun fikk under ponnitiden gikk overgangen fra ponni til stor hest knirkefritt.
- Det hadde mye å si at jeg var i ponnitravmiljøet og ble kjent med folk der. Når jeg jobbet hos Flåten og Høitomt fikk jeg være med på løp og ble kjent med folk. Det gjør at det er lettere å henge med og vite hva det går i. Det er viktig å få en rutine på det, sier hun.

Helt Konge pådro seg et hovbeinsbrudd i 2019 og nå er drømmen å se vallaken tilbake på startstreken.
- Nå har Kongen blitt tenåring, men han trener på og vi koser oss. Han har gått et rutineløp og startet under lokalkjøringen på Bjerke, og jeg syntes han klarte seg bra. Etter skaden har det tatt tid og siden jeg fikk ny jobb har jeg bare tatt tiden til hjelp. Nå har vi kommet skikkelig i gang etter at vi flyttet til Bjerke, så jeg drømmer om prøveløp snart, smiler hun.

26-åringen er i full jobb og avhengig av litt hjelp i stallen, derfor falt valget på amatørstallen på Bjerke når hun flyttet til hovedstaden.
- Når man studerer og jobber, er det viktig med et samarbeid og jeg hadde det veldig fint i Bergen. Etter studiene fikk jeg jobb i Oslo og dermed var amatørstallen på Bjerke der jeg ville stå. Det er ikke så mange alternativer i Oslo som er så nærme og har det tilbudet. Jeg trives veldig og ble tatt godt imot, forteller hun.

Hun trives med å kun ha én hest.
- Siden jeg ikke jobber i travet, så synes jeg det er behagelig å bare ha en hest på ettermiddagen. Han er en veldig fin amatørhest og er veldig fornuftig, så jeg trives som det er nå, smiler hun.