Tok tid før interessen kom

17.04.2023
Artikkelbilde
Alexander Wallén trives godt i sulkyen

Alexander Wallén har fått travet gjennom morsmelka, men det tok tid før han fattet interessen.

- Mamma og pappa har drevet med trav en stund, og i 2020 fikk jeg interessen og begynte med sprang. Jeg fulgte med på trav ved siden av, og etter hvert gikk jeg over til trav. Siden har det vært det, forteller han.

 

Travskolen på Bjerke har vært viktig for 13-åringen. Der har han nå vært i ett år. 

- Jeg er der én gang i uka for å trene ponniene. På denne måten er jeg en av flere som får førsteretten på å kjøre ponniene i løp. Nå er det fire andre med lisens og det er et fint miljø på stallen. Det er morsomt å kunne dele interessen med flere og gjøre det i felles, sier han. 

Han synes det er ekstra moro å kjøre løp. 

- Det er spenningen før start og plasseringen som gjør løp så morsomt. Jeg ble nervøs første løpet jeg kjørte, men nå blir jeg aldri nervøs, forteller han.

Travskolen har lånt han ponnier til de 13 løpene han har kjørt. 

- De jeg har kjørt med er Cronelds Cadett og Ødegaardens Ravi. De to er greie og kjøre kan kjøres av alle. Nå har jeg fått kjøre Captein Pilgrim, som er litt mer utfordrende. Jeg kjørte han på Bjerke på tirsdag og var ikke så fornøyd, innrømmer han.

Målet dette året er å kunne få en seier eller to.

- For å få til det må jeg bli bedre på taktikk og posisjoner underveis. Jeg prøver å se på hvordan Gunnar Austevoll kjører, for han er en god kusk. Kristian Malmin og Frode Hamre er flinke til å trene, sier han.

Hjemme på gården til besteforeldrene har Wallén og familien to travere som de eier sammen.

- Der har vi Lady On Time K.S. og Firestone. Sistnevnte har ikke startet enda, men vi håper at hun er klar til prøveløp i slutten av måneden. På sikt håper jeg på å få kjøre de i løp, men jeg må bli gammel nok.  Jeg og pappa kjører de hjemme i trening, mens mamma ridetrener dem, forteller han.