Får håpe det tar seg opp til sommeren

Artikkelbilde
Morten A. Pedersen håper på flere seirer. Foto: hesteguiden.com

Morten A. Pedersen har startet året fint og ligger omtrent likt med fjorårstallene på innkjørt på stallen. En trippelprosent på over 30 har bidratt. Bergenseren skulle gjerne sett det hadde blitt flere stallseire, men fokuserer på det positive og ser frem til sol, bedre vær og finere baner.

- Hestene har prestert noenlunde fint så langt. Trippelprosenten har vært god, men seirene har uteblitt. Vi får tro og håpe det tar seg opp til sommeren. Det er jo det som gjelder på en måte, for de største løpene kommer der, sier Pedersen, før han legger til: 

- Det har uansett vært en lang vinter med lange rare forhold - vinteren har jo ikke sluppet taket alle steder og det er senere enn i fjor. Først nå begynner vi å få litt mer sommerlige forhold. Dette gjør jo at noen er litt bak skjema, selv om det ikke er noe bekymringsverdig. 

På treningslisten står 13 varmblodshester, hvor tre er toåringer. Stallens beste hest de siste årene, tyskfødte Hands Down, har løpt inn over en million totalt på de tre siste sesongene. Vallaken har hatt en annerledes start på året enn tidligere sesonger. 

- Hands Down ligger langt foran skjemaet. Før kunne han gå flere løp i begynnelsen av året uten premie. For to år siden tjente han nesten ikke penger før godt ut på sommeren. I år har han imidlertid allerede gått flere fine løp på vinteren. Det er en god hest, men han er ni år og i eliten. Da sitter ikke seirene like løst som før, selv om han kommer til å gjøre det bra, understreker han.

Pedersen vil ikke trekke frem en stallhest som han tror blir stallens reklamehest denne sommeren. Litt er det å unngå å sette press på en hest, men han er også klar på at det er flere gode hester på stallen som kan få en god sesong. 

I tillegg har han de to treåringene Haley James og Nathan Scott, som begge er oppdrettet i familien. (Og lurer man på navnene er de begge hentet fra TV-serien One Tree Hill.) Pedersen er spent på hvordan duoen kommer til å gjøre det når de faktisk skal prøve seg i løp og det blir alvor.

- Jeg har to fine treåringer. De har fått treningen de skal ha og respondert bra på opplegget vårt. Nå blir det spennende å se når vi skrur opp intensiteten og forventningene, men jeg er fornøyd med begge så langt, forteller han. 

Pedersen starter med to hester på Bjerke onsdag og avslutter med sin vurdering på starthestene.

- Cartesio var dårlig sist uten at vi har noen forklaring på det. Han har trent fint og det ser bra ut. Her står han litt spennende til. Det er en god hest hvor det er å hente fremover. I vinter har han gått på brodder, noe som er ukjent for han. Han ble også syk etter sin første start for oss og havnet i kjelleren. Da måtte vi begynne på nytt. Han er en hest jeg forventer skal være forbedret til sommeren. Det er det vi satser mot med han. Nå går han for eksempel med sko, men det skal av til sommeren.

- Magic Ken står i bakspor på tillegg. Det ser vanskelig ut derfra og han er avhenger av å komme inne i løpet. Men det lukter som at det kan bli langt frem. Det er et vanskelig utgangspunkt, avslutter han.