Stoletheshow? - ja han stjal showet!

Skrevet av André Ringelien,  12.06.2022
Artikkelbilde
Stoletheshow og Frode Hamre tok en imponerende seier i Nettavisen Oslo Grand Prix. Foto: hesteguiden.com

Snakk om prestasjon, årets vinner av Nettavisen Oslo Grand Prix ble Stoletheshow med norske Frode Hamre som trener og kusk. De stjal rett og slett showet etter å ha dratt konkurrentene trøtte i et beinhardt tempo underveis.

Stoletheshow åpnet som en katapult i oppgjøret med hele 1,2 million kroner til vinneren. Hingsten, sju år gammel, ga seg ikke, han lå hardt på bittet – og Frode Hamre lot hesten få strekke ut. Klokka viste 09 den første halve kilometeren, mens 1000 meter ble klokket til 1.10.6.
Da feltet nærmet seg oppløpet og målgang kom Stoletheshow nærmest aleine, vel norske Cicero T.G. hadde litt los en stund, men orket ikke å fullføre. Bedre avsluttet favoritten San Moteur som var i galopp i starten, og som travet enormt deretter.
Men, ingen kunne gjøre noe med Hamres hest, han var både mektig og lekker til siste meter av løpet.
Vinnertiden ble 1.10,4 – ny norsk rekord.
Stoletheshow er eid i Sverige av Global Glide AB, men oppdrettet i Norge.
- Jeg har det veldig greit, brast Frode Hamre i under åpningen av seiersintervjuet, deretter sprakk stemmen. Han var tydelig preget.
- Den siste treningsturen gikk lørdag, jeg fikk opp troen for innsatsen var særdeles bra i det passet. Dessuten, jeg er ikke aleine om dette. Teamet på stallen er fantastiske, likt publikummet på Bjerke, avrundet Frode Hamre.

Stor lykke med Månlykke
- Sko på i dag, sist testet vi uten og det gikk ikke som forventet.
Gunnar Melander gjorde en viktig balanseendring med stallens kaldblodsstjerne Månlykke A.M. og vant Alm Svartens Æresløp.

Månlykke A.M. er utvilsomt Sveriges store kaldblodsstjerne. Hingsten kom fra en middels innsats til tredjeplass på Solvalla for 14 dager siden og skuffet mange.
Noe kusk og trener Melander kunne forklarte årsaken til.
Selve løpet var finsk i starten, Stallone ledet an. Ned siste bortre langside lå Månlykke A.M. utvendig, men ble rundet av Ulsrud Tea. Den siste brukte nok kruttet for tidlig, og ga seg noe mot mål. Det gjorde absolutt ikke Månlykke A.M. som tok over føringen 100 meter fra mål, og var deretter sterk nok til å holde unna en solid spurtende Bellfaks til streken var passert. Seierstiden ble 1.20.6, mens førstepremien var på 250 000 kroner.
-  Det er en stor ære å få delta i løpet til Alm Svarten. Jeg valgte å ta opp på siste bortre, og ønsket å ha mer å kjøre med på oppløpet. Det stemte, vi gled forbi.
Slik oppsummerte Melander.
Melander har nå vunnet Alm Svarten-løpet hele tre ganger.

Råsterk innsats
Mr Pukk Gjenvinnings Europamatch med 200 000 kroner til vinneren gikk til Sverige og til Aquarius Face.
På tale om innsats, fireåringen som Adrian Kolgjini kusket leverte en av de sterkeste innsatsene i løpets historie.

Duoen havnet i tredjespor 1200 meter fra mål og svevde i ingenmannsland helt til målstreken dukket opp.
- Jeg er tett inntil sjokkert. Aquarius Face sin prestasjon var enorm. Jeg har et håp om at hesten skal bli like god som sin pappa. Begge tilhører klassen «late bloomers». Så langt er det ikke mulig å finne en svakhet hos nettopp Aquarius Face.
Toer i løpet ble Type A., trent av Frode Hamre, også han tåler ros etter å ha presset på utvendig for lederen store deler av løpet. Favoritten Asteroid var ikke like overbevisende fra tet og ga seg litt tidlig.
Vinnertid; 1.12.6/2100 meter.

Trond ble hedret
En av Norges beste og mest kjære travtrenere igjennom historien, var Trond Anderssen. Etter hans død i fjor ble det opprettet et eget minneløp til Anderssen under OGP-dagen på Bjerke.
Og hvilken debutvinner det ble i Tronds løp. Sayonara, kusket av Björn Goop, greide å beholde føringen fra sporet innerst i banen. Kali Smart, også hun svensk, presset på. Det ble en fartsfest ut av det hele og da storfavoritten Zeudi AMG kom stormende over oppløpet orket faktisk Sayonara å holde unna til seier. En femstjerners prestasjon, og ikke minst imponerte vinnertiden; 1.09.9/1609 meter.
Fredrik Wallin fra Gävle trener.