Oslo Grand Prix 2021!

Skrevet av André Ringelien/Norsk Trav AS
Artikkelbilde
Bill's Man og Frode Hamre starter fra spor 1 i Oslo Grand Prix 2021. Foto: hesteguiden.com

Årets Oslo Grand Prix-helg står for tur. Fortsatt legger koronatiltakene en demper på publikumsfesten, men det sportslige innholdet er det imidlertid lite å si på.

Det begynner lørdag med V75-finaler. I hele vinter og vår har deltakerne samlet poeng for å få plass i finalenefeltene hvor det kjøres om 100.000 kroner til vinnerne i hver av finalene. Løpene holder svært høy kvalitet da de beste hestene i de respektive grunnlagene stiller på startstreken. Her ser vi både trolige årgangstopper og kommende elitehester. Før V75-runden skal to tradisjonsrike løp for unge kaldblodshester, Vinvaras Æresløp og Spenters Æresløp, avgjøres.

OGP-søndag
Oslo Grand Prix-dagen er normalt en internasjonal storløpsdag. Med strenge innreiserestriksjoner blir de internasjonale innslagene under søndagens løp i mindretall. Tross det holder løpsdagen svært høyt nivå. Norskfødte og norsktrente hester holder et høyt nivå, og det merkes under hele helgen. 

Oslo Grand Prix er naturlig nok søndagens hovedoppslag. Det er mildt talt en vrien oppgave å peke på noen klar favoritt i løpet. Kanskje vil det være en av feltets tre norskfødte hester som trekker til seg mest oppmerksomhet fra spillerne. Hickothepooh gikk til topps i Finlandia Ajo for en drøy måned siden. I Elitloppskvalifiseringen fikk han aldri fritt frem, og formen virker til å være på topp. Team Bullern / Malmin stiller med to hester i løpet da de også har en av løpets store outsidere, Floris Baldwin, til start. De to andre norskfødte hestene i feltet tilhører også outsidergruppa. Ferrari B.R. har vært heldig i sportrekningen, og har form. Viking Va Bene har noe mer usikker form etter litt pause, og måtte dessuten ta til takke med ett av de to sporene i annen rekke. De øvrige norsktrente hestene i løpet er Frode Hamres duo Bill’s Man og tittelforsvarere Ble du Gers. Førstnevnte trakk innersporet, og har formen på topp. Ble du Gers hadde form på denne tiden i fjor da han vant både OGP og Ulf Thoresen Grand International.

Utenlandske utfordrere
Ble du Gers prestasjon fra i fjor med å vinne både OGP og UTGI var den samme som Vitruvio gjorde for to år siden. Vitruvio kommer ikke til Norge med like godt dokumentert form i år, men han har vist gode enkeltprestasjoner også i vår. Av noen trukket frem som en stor outsider tross en litt vrien utgangsposisjon. Vrient utgangspunkt har også svenske Guzz Mearas. 5-åringen kommer fra en årgang med svært gode hester i Sverige. Han ble toer bak Elitloppsvinneren, Don Fanucci Zet, i fjorårets utgave av Sprintermästaren, og fulgte siden opp med en tredjeplass i UET-Derby senere på høsten. Den Johan Untersteiner-trente hesten kommer til Bjerke med toppformen i anmarsj. Dragster gikk til topps i den svenske gulldivisjonen i sin nest siste start, og er det andre spennende svenske kortet i løpet. Feltet komplementeres av norskeide, men dansktrente Rushmore Face som kommer med fersk seier fra sin siste start.

Alm Svartens Æresløp
Kaldblodskongen Odd Herakles vender hjem til gamlelandet for å forsvare fjorårets fantastiske prestasjon i Alm Svartens Æresløp. Han bekreftet toppform da han imponerte på Solvalla sist. Det er bare å glede seg til gjensynet med Kongen. Sportrekningen gikk ikke hans vei denne gangen, og sammen med lynraske Lome Brage har det blitt startspor i annen rekke. Om sportrekningen er nok til å stoppe Odd Herakles er kanskje usikkert, men i tillegg til nevnte Lome Brage finnes det mange formsterke hester på startstreken. Dronninga, Ulsrud Tea, har trukket et bra spor, og har en spennende oppgave. Flere av de øvrige hestene, som eksempelvis Søndre Jerkeld, G. Jerken, Ådne Odin, Kleppe Fanden og Philip Ess, har alle dokumentert form. Ett herlig startfelt i årets utgave av Alm Svartens Æresløp!  

20 norskfødte 3-åringer
Support Justice’ Æresløp / Auksjonsløpet er populært. Hele 20 hester ble innmeldt til løpet. Det betyr at det i tillegg til hovdeløpet også kjøres ett trøsteløp med åtte deltakere. Det har vært mange flotte 3-åringer å se så langt i banen i år, og de lovende unghestene krydrer som alltid slike løpsdager.

Flotte rammeløp
Det er mange flotte rammeløp søndag, og det dukker opp topphester i de fleste løpene. Skal det trekkes frem ett løp til må det kanskje være FinnTacks Europamatch. I år kjøres løpet for 4-åringer (har tidligere vært for 4- og 5-åringer). Her stiller fire av de beste norskfødte 4-åringene, Jodie B.R., High Flyer, Custom Cheval og Broadway Sun på startstreken. Det gjør også to norsktrente, men svenskfødte hester som hevdet seg i de svenske klasseløpene i fjor, Hennessy AM og Elegant Ima. Feltet komplementers av to USA-fødte millionærer i Synergy og Stonefire U.S. og Italieneren Bubble Effe. Sistnevnte ble fjerde i det italienske derbyet (kjøres for 3-åringer) i fjor, og fra tet var han faktisk kun centimetere fra å vinne løpet hvor fire hester passerte mål på linje.

Løpene kan som vanlig følges på Rikstoto Direkte hele helgen, men i tillegg vil også NRK1 vise tre kvarter fra Bjerke søndag ettermiddag fra kl 17.00 til 17.45. Det betyr at årets utgave av OGP sendes direkte på NRK1 kl 17.30.

 

Startliste Oslo Grand Prix 2021:
1. Bill's Man - Frode Hamre
2. Ferrari B.R. - Per Oleg Midtfjeld
3. Floris Baldwin - Kristian Malmin
4. Rushmore Face - Bo Westergaard
5. Hickothepooh - Vidar Hop
6. Dragster - Tom Erik Solberg
7. Ble Du Gers - Åsbjørn Tengsareid
8. Guzz Mearas - Dag Sveinung Dalen
9. Viking Va Bene - Eirik Høitomt
10. Vitruvio - Lars Anvar Kolle 

SE NYHET OM RESTAURANTPLASSER OGP HELGEN

SE LØRDAGENS STARTLISTER HER

SE SØNDAGENS STARTLISTER HER