Dobbel Hamre i Oslo Grand Prix

Skrevet av Even Elvenes,  13.06.2021
Artikkelbilde
Fra venstre: Åsbjørn Tengsareid, Amalie Lyssand, Ble Du Gers og Frode Hamre fornøyde vinnere av Oslo Grand Prix.

Stallhesten Ble du Gers kopierte innsatsen i Oslo Grand Prix i fjor og vant. Frode Hamre, treneren, styrte Bill’s Man til sølv.
Snakk om total dominans av Hamre i Norges største løp.

Åsbjørn Tengsareid, trener på Granum utenfor Sandefjord, kusket franske Ble du Gers til ære og heder – og hele 550 000 kroner i førstepremie søndag. 10-åringen presset store deler utvendig for stallkameraten Bill’s Man, som ledet an oppgjøret.
Farten var enorm mot slutten, feltet ble splittet og lenge så det ut til at Ferrari B.R. skulle melde seg på i kampen om triumfen. Men, kreftene ebbet ut, mens de to hestene til Hamre fortsatte å duellere. Til slutt gled Ble du Gers i fra, han fortjente absolutt triumfen.
- Jeg må si at Ble du Gers er en hardhaus. Han har virket å være på gang i formen, om Åsbjørn Tengsareid er å si at han er en toppkusk, ikke noe annet, kommenterte Hamre straks løpet var i mål.
- Jeg takket og tok imot, det å få kjøre en slik er stort. Posisjonen vi gled tidlig fram til, visste jeg han ville orke. Ble du Gers er en nemlig en ekstremt tøff type, poengterte Tengsareid under seiersseremonien som fulgte.

Rasens konge
Alm Svarten, stjernen som fikk travsporten til å dirre under sin tid, ble hedret med ett eget løp under stevnets gang. Odd Herakles viste seg som rasens konge nok en gang, og vant lett. På klokka sto tiden 1.19.8 i det hingsten passerte mållinjen.
Tom-Erik Solberg kusket. Eier gjør Odd Paulsen og Linda Cathrine Kvernenes.
- Han var bra i dag, men ikke så pigg som på Solvalla for 14 dager siden. Prestasjonen der borte kan ha sittet i kroppen, mente Solberg etterpå.
- Jeg var innstilt på å gi Ulsrud Tea «et kyss» om hun ikke hadde sluppet oss forbi mot den andre svingen, neste oppgave bli Nordic King-oppgjøret i Finland om 14 dager, oppsummerte Tom-Erik.

Bo toppet Europamatchen
Avslutningen over oppløpet gikk i 1.06-fart, lederen Synergy førte omtrent til målstreken, men måtte gi tapt for danske Stonefire U.S. med treneren Bo Westergaard som kusk.
- Vi fikk åpning til angrep fra posisjonen bak lederen i det favoritten Elegant Ima forsvant i galopp 300 meter igjen. Det gikk radig mot mål, Stonefire U.S. vekslet til toppfart og greide å nå fram. En stor triumf for oss alle i stallen, mente Westergaard etterpå.
Buffalo Stable eier fireåringen, førstepremien var på 150 000 kroner.

På vei mot det helt store
- Han bør meldes til alle sommerens store montèløp i Sverige. Classichap vant enkelt i dag, og var minst en divisjon bedre enn de andre. Dette er en klassehest, oppsummerte Lennart Forsgren i ATG-Live om vinneren av Kingsrød Tradings monteløp som innledet stevnet.
Classichap ledet fra første meter og stakk unna mot slutten med krefter spart. Amanda Robertsen red, Åsbjørn Tengsareid trener og vinnertiden ble 1.12.5.

Borg tilbake med seier
Thor Borg, mangeårig travtrener her til lands, la all aktivitet på hylla for et par år siden. Nå er han tilbake i sporten, og debuten kunne ikke gått bedre. Sammen med makker Stian Hallenstvedt selet Thor ut Dandelion Bonanza som spurtet hjem Auksjonsløpet/Support Justices æresløp med Eirik Høitomt som makker verd 200 000 kroner. Team Prestekrage er eier.

Langløpet ga glede
Han sitter rammet med kreft hjemme, og har vært igjennom mye den siste tiden. At Trond Anderssen fikk seier i langløpet søndag må ha vært en stor opptur for mannen som er født og oppvokst i Oslo. Kick off Classic sto for en solid prestasjon, og greide å holde unna for en sterkt spurtende Jet Voice mot mål. Anderssens makker Kristian Malmin kusket og Stall Bitt av basillen er eier.