Posisjoneringssystem på Bjerke i 2021

Skrevet av Magne Engebretsen /Equus Media,  21.10.2020
Artikkelbilde
Slik ser posisjoneringssystemet ut i svenske kanaler. Foto: skjermdump

Som et videre ledd i utviklingen av kundeopplevelse har Norsk Rikstoto besluttet å gjøre ytterligere tiltak. Fra 13. januar 2021 vil NR implementere posisjoneringsgrafikk på Bjerke sine løpsdager.

Rikstoto gjør denne investeringen på landets hovedbane i forbindelse med innføringen av V86 og for å gi en bedre brukeropplevelse til alle kunder.

Et nytt posisjoneringssystem, som gir grunnlag for tv-grafikken, vil fram mot nyttår bli testet ut under Bjerke sine løpsdager. Målsetningen er å ha dette synlig i sendingen fra den 13. januar neste år til den første felles V86-omgang sammen med Sverige. Det systemet Rikstoto skal innføre er et Generasjon 2-system i forhold til innhenting av data fra hestenes posisjoner i banen – altså en helt ny måte å hente inn dataene. Visuelt vil det fremstå slik man kjenner det fra de svenske sendingene med posisjoneringsgrafikk.

NR er fornøyd
- Jeg er utrolig glad for at vi endelig skal kunne benytte oss av posisjoneringsgrafikk for norske løpsdager på Bjerke fra januar 2021, sier kommersiell direktør i Norsk Rikstoto, André Heibo-Tuverud.
- Posisjoneringsgrafikken vil hjelpe både erfarne spillere, men også spillere som ikke er så kjent med hestesporten til å orientere seg hvor sin hest er plassert i løpet. Dette vil gi et løft i å øke spenningen og forståelse for sporten. I 2021 er det Bjerke - som landets hovedbane og som arrangør av V86 dager - vi kommer til å installere dette på. Så håper jeg vi har ressurser til å utvide det til flere baner etter hvert, men det er en vurdering vi skal gjøre i løpet av 2021, kommenterer Andre Heibo-Tuverud.