Publikumsområder stenges

Skrevet av Travsport.no,  08.11.2020
Artikkelbilde
Travløpene vil gå sin gang uten publikum de neste 4 ukene. Foto:hesteguiden.com

Det Norske Travselskap og Norsk Trav har i dag fattet beslutning om at publikumsområder på landets totalisatorbaner stenges fra mandag 9. november.

Med bakgrunn i nye nasjonale tiltak for å redusere spredning av coronavirus i samfunnet, kunngjorde DNT og Norsk Trav i går innskjerpede regler for aktivitet i hesteringen under totalisatorstevner. Les om de nye tiltakene her.

Det er i dag foretatt vurderinger av totalisatorbanenes områder for publikum, og det er fattet beslutning om at publikumsområdene stenges ned med virkning fra mandag 9. november. Nedstengningen gjelder i første om gang i en periode på 4 uker, og gjelder både ute- og inneområder. Totalisatorbanene gis imidlertid mulighet til å vurdere eventuell «Drive-in», hvis dette kan gjennomføres på en måte som ivaretar de til enhver tid gjeldende lokale og nasjonale smittevernregler.

DNT og Norsk Trav er klar over at dette er svært inngripende tiltak, og som i flere distrikter av Norge kan være et strengere tiltak enn hva de lokale helsemyndighetene allerede har. Vårt hovedfokus er imidlertid ivaretakelse av travsportens arbeidsplasser og næringen tilknyttet sporten, og med dette tiltaket ønsker vi å være føre var mot en eventuell ytterligere økning av smitte i Norge.

En dugnad der vi alle må stå sammen

Vi oppfordrer alle våre medlemmer, aktive utøvere, hesteeiere, publikum og øvrige interessenter om å aktivt følge de pålegg som gjelder for å redusere spredning av smitte i samfunnet. Det er nødvendig med en dugnad der vi alle bidrar, og dette innebærer at hver og en av oss tar det personlige ansvaret det medfører og følger de reglene som gjelder.

Når man nå ikke kan være til stede som publikum på banen, håper vi alle benytter perioden til å nyte topp travsport hjemmefra via Rikstoto Direkte sine sendinger. Hvis du ikke har abonnement på kanalen kan du tegne det ved å klikke her.