Vitruvio til topps i Tipster Oslo Grand Prix!

Skrevet av Magne Engebretsen, Equus media,  09.06.2019
Artikkelbilde
Vitruvio og Jorma Kontio vant Tipster Oslo Grand Prix 2019. foto: Eirik Stenhaug

Det ble italiensk jubel i Oslo Grand Prix. Fem år gamle Vitruvio vant for Jorma Kontio etter en forrykende avslutning. De norske deltagerne Valokaja Hindø og Gretzky B.R. var veldig gode og ble tredje og fjerde.

For et race Oslo Grand Prix 2019 ble. Betrodde 2 Perfect Spirit feilet på startsiden. 1 Slide so Easy forsvarte sporet og valgte å svare opp da 3 Ringostarr Treb utfordret. Videre fulgte 6 Gretzky B.R./9 Nadal Broline, 8 Uza Josselyn/4 Vitruvio og 7 Valokaja Hindø. 

Farten var 1.07,4 første 500 meter og 1.10,2 første 1000 meter. Da kom 5 Bahia Quesnot fykende i tredjespor og ble hengende der ute resten av løpet. Ringostarr Treb knekket en sliten Slide so Easy, men var selv sliten og feilet tidlig på oppløpet. Bahia Quesnot så ut til å trave mot seier, men etter å ha ha brutt ut et spor i siste sving og tapt terreng, så kom Vitruvio tilbake ute i banen og spurtet til sikker seier. Valokaja Hindø leverte en flott avslutning i tredje fra fjerde par utvendig og virket seiersfarlig i siste sving. Gretzky B.R. fikk aldri skikkelig åpning, men var uansett veldig positiv som fjerde.

- Dette var en veldig, veldig bra hest. Han var ute av det i siste sving, men kom sterkt tilbake på oppløpet og kunne vinne. Dette var veldig morsomt, sa seierskusk Jorma Kontio.
- Det er alltid herlig å komme til Bjerke. Denne seieren skal feires med en god flaske vin, trener og deleier Alessandro Gocciadoro etter førstepremien verd 1,5 millioner kroner.

Herlig norsk innsats
De norske fargene stod sterkt i vinden på Bjerke. Valokaja Hindø spurtet fint til tredje, mens Gretzky B.R. var god fjerde:

- Jeg er stolt over denne hesten. Gretzky B.R. er den fødte traver. Han er den mest tekniske traveren jeg har hatt i trening. Da jeg sa ja til Arnlioth Heltberg og Andre Ringelien om å starte, så skjønte nok de fleste at jeg ikke hadde takket ja for moro skyld. Jeg hadde tro på en god innsats, men dette var faktisk over all forventning, sa en stolt trener, Geir Vegard Gundersen etter fjerdeplassen verd 130 000 kroner.

- Det var mye halvsporkjøring underveis, men det var bare å bli med på leken. Hadde vi hatt optimal flyt og fått rett fram ut av siste sving, så kunne vi kanskje vært litt lenger framme, men jeg er uansett kjempefornøyd, sa Magnus Teien Gundersen.

- Jeg skjønner at Jean-Michel Bazire holder denne hesten høyt. Valokaja Hindø var en veldig bra hest. Jeg hadde en stund seierstro i siste sving, men vi får si oss fornøyde med tredjeplass, sa Christophe Martens etter at Eirik Djuves hest hadde tjent nye 375 000 kroner.

Nadal Broline var hardt betrodd, men han hadde lite å sette inn etter flott reise i annet par utvendig. Også Uza Josselyn var merkelig svak, fra tredje par innvendig.

Vinnertiden til Vitruvio var 1.11,6a/2100 meter.