Derby og Kriterieseier til Bjerke-trenerne!

Skrevet av André Ringelien,  10.09.2017
Artikkelbilde
Hans Jørgen, Gluhwein og Marit Eggen var stårlende fornøyd etter seieren i hoppeavdelingen av Finn-Tack Norsk Travkriterium. Foto: hesteguiden.com

Anders Lundstrøm Wolden og Hans Jørgen Eggen opplevde sitt livs største dag på travbanen da de henholdsvis tok seg av Norsk Travderby og hoppeavdelingen av Norsk Travkriterium på Bjerkebanen søndag.

Vant på målfoto
Anders Lundstrøm Wolden hadde fem finalister, men 4-årige Will Prinsen var kanskje ikke den han hadde aller mest seiersforhåpninger med. Med kusk Åsbjørn Tengsareid i sulkyen kom Will Prinsen med en utrolig rask avslutning og rakk akkurat frem til seier. Det ble så jevnt mellom ledende Tand Kraft og Will Prinsen at det målfoto til for å finne frem til vinneren.
Det var noen spennende minutters ventetid før vi fikk høre resultatet. Da Will Prinsen ble ropt opp som vinner ble jeg utrolig glad. Dette er det største jeg har vært med på så langt i min travtrener karriere. Jeg har et utrolig godt team rundt meg og vi har utrolig flotte treningsforhold her på Bjerkebanen. Det å lykkes i årets viktigste løp for Will Prinsen er utrolig stort, sa Anders Lundstrøm Wolden etter seieren i Norsk Travderby med 750 000 kroner til vinneren. Eiere er Vegard Lundstrøm Wolden og Kolbjørn Selmer. Anders Lundstrøm Wolden vant også Trygve Diskeruds Minneløp med Tekno Jerken søndag, mens det lørdag ble seier i Karsten Buers Æresløp med U.S. Male E.P.

Til topps i sin første Kriteriefinale.
Hans Jørgen Eggen kjørte søndag sin første Klasseløpsfinale. Hans Jørgen har gjort alt selv med Gluhwein helt siden hun ble født og det var en svært rørt trenersønn og kusk som pustet lettet ut etter at ekvipasjen passerte målstreken først i hoppeavdelingen av Norsk Travkriterium.
Jeg har kjørt dette løpet så mange ganger i hodet mitt den siste uken og etter hvert som tiden gikk fikk jeg mer og mer respekt for konkurrentene. Jeg måtte bare glemme å se mer på programmet.  Vi fikk etter hvert en grei start og jo lengre ut i løpet vi kom, fikk jeg mer og mer tro på seier. Alt ble perfekt og Gluhwein vant faktisk ganske enkelt. En utrolig lettelse og en herlig seier for hele familien og eier Eystein Berge, sa Hans Jørgen etter seieren. Førstepremien var på hele 750 000 kroner. Gunnar Eggen er trener av Gluhwein.

Annenplass til Kolnes
Sigbjørn Kolnes fikk annenplassen bak Gluhwein som trener av Let’s Take A Selfie. Fra spor 12 løste alt seg perfekt og jeg er svært fornøyd med annenplassen. Moro var det at det ble dobbeltseier for oss Bjerke-trenere, sa Sigbjørn Kolnes

Bjerke Travbane gratulerer trenerne med seirene og flotte resultater!