Gratulerer med dagen! fra visepresidenten

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus media
Artikkelbilde
ENGASJERT: Ingjerd Schou, fjerde visepresident i Stortingets presidentskap, foretok den offisielle åpningen av "Utstillingen av fotokunst fra hestesporten." Foto: Holm Amund Holmsen/Trav og Galopp-Nytt

- Gratulerer med dagen! Jeg ønsker dere og publikum en riktig god opplevelse. Visepresident i Stortinget, Ingjerd Schou (H) foretok den offisielle åpningen av Utstillingen av fotokunst fra  hestesporten fredag.  

* Utstillingen, som også er en salgsutstilling, viser utvalgte bilder av Roger Svalsrød og Arild Hansen. Begge etablerte og anerkjente hestesportsfotografer.

 

* INGJERD SCHOU, forøvrig også sosialminister i Bondevik II-regjeringen fra 2001-04, var engasjert og engasjerende til stede på Bjerke fredag ettermiddag. 
- Det er hyggelig å komme hit til Bjerke som har vært en institusjon i norsk idrettshistorie. Hesten har vært avgjørende i norsk samfunnsutvikling. Jeg blir berørt av å se noen av bildene, sa Schou, med oppvekst i hestefylket Østfold.

STEIN ERIK LAUVÅS, stortingskollega av Schou fra Østfold med lang fartstid som ordfører for Arbeiderpartiet i Marker kommune, hilste fra Stortingets Venneforening for trav- og galoppsporten. En forening som er et bindeledd mellom sporten og politikerne.
- Dette er ikke bare fotokunst, men også historiesamling, understreket Lauvås blant annet.

ESPEN A. SCHEM, formann i Norsk Travtrenerforening, representerte de aktive:
- Jeg kjenner fotografene veldig godt. De har sett noen travløp. Dette er et fint tiltak og en spennende måte å vise fram blinkskuddene på, mente formann Schem.

TORBJØRN FRØYSNES, nestleder i Norsk Rikstoto og tidligere ambassadør, var rutinert seremonimester under en meget godt besøkt åpning av Svalsrød/Hansen-utstillingen: 
- Fotokunst representerer en av de raskest voksende internasjonale kunstarter både i markedsverdi og kunstnerisk oppmerksomhet. Vi ønsker å knytte hestesporten opp mot en slik trend og skape en ny innfallsvinkel til trav- og galoppsporten i Norge, uttaler Frøysnes .

KNUT WEUM, styreformann i DNT, var også talende til stede i en pen rekke av profilerte gratulanter. Han understreket hvordan denne type utstilling er med på å skape "innsikt og forståelse" - og profilere forholdet mellom mennesker og dyr.
- Dette åpner også for større forståelse av vår sport, sa Weum blant annet.

Øvrevoll-Derby neste?
Utstillingsbildene taler ellers sitt eget språk og vil ganske sikkert også gjøre det andre steder enn på Bjerke. Øvrevoll-direktør Thomas Gjelsås har blikket rettet mot Norsk Derby 27. august - også med tanke på å kunne vise utvalgte bilder og verker "med mer galopp-preg" av parhestene Arild Hansen og Roger Svalsrød.
Arild Hansen viste ellers at kan mer enn å fotografere - med sin saksofonsolo; "Bjerke Canticle".
Originalkomposisjon: Jan Garbarek.
Siste ord går til en av hovedpersonene:
- Gedigent, dette har ikke skjedd i norsk hestesport tidligere, sa Roger Svalsrød, naturlig nok stolt til stede på Bjerke fredag.