Christina Kjenner historisk!

Skrevet av André Ringelien
Artikkelbilde
Adrian Solberg Akselsen, Christina Kjenner og Magnus Teien Gundersen var de tre beste finalistene i Bjerkebanens serie for stallansatte 2017. foto: hesteguiden.com

Christina Kjenner ble onsdag historisk da hun for andre gang gikk til topps i Bjerkebanens serie for stallansatte. Hun ble første kvinne som sammenlagt har gått til topps to ganger i serien som er sponset av Atle Walgren.

I det første finaleløpet ledet Magnus Teien Gundersen fra start til mål med Ghandi BR, som trenes av Steinar Hammersborg. Adrian Solberg Akselsen ble nummer to, og Christina Kjenner ble nummer tre.

I det andre finaleløpet vant Christina Kjenner med Marius Høitomt-trente Ultimo Tango.
Ragnhild Bjørnbeth ble nummer to, og Magnus Teien Gundersen nummer tre. Kjenner og Gundersen sto dermed likt poengmessig etter de to finaleløpene. Den av de to kuskene som hadde best anvendt totaltid på begge oppsittene gikk seirende ut av duellen.

Det skilte kun ett tiendedel mellom Christina og Magnus. Dermed ble Christina den første kvinnen i historien med to seirer. I 2015 delte hun seieren med Kristine Kvasnes.

Magnus Teien Gundersen ble nummer to, og Adrian Solberg Akselsen ble nummer tre.
Bjerkebanens serie for stallansatte er sponset av Atle Walgren. Vinneren får et gavekort på 30 000 kroner, andreplassen 15 000 kroner, og tredjeplassen 10 000 kroner.