Your Higness strålte i VG Oslo Grand Prix!

Skrevet av Henrik Glimo Hansen/André Ringelien,  12.06.2016
Artikkelbilde
Your Higness vant VG Oslo Grand Prix 2016. Foto: Eirik Stenhaug

Bjørn Goop avrundet en eventyrlig Bjerke-helg med å ta ned favoritten Nuncio med superhoppa Your Highness, deleid av mange nordmenn. Hans åttende seier på femten Bjerke-oppsitt.

Denne gangen var det ikke like enkelt. Men styringen Bjørn Goop vartet opp med da Nuncio satte fart bakfra, så ekstrem enkel ut. Ut i dødens på Mosaique Face ble helt avgjørende. Stjernekusken fikk derfra andre par utvendig servert av Nuncio – som Your Highness på oppløpet tok ned på enkleste vis.
- Det har vært en tung, tung uke. Mye spenning, så nå blir det deilig med kveld. Bjørn Goop kjører så fantastisk at det ikke finnes ord, var den første kommentaren til en målløs talsmann for de norske eierne, Oskar Eidsaa.
- Jeg trives utvilsomt bra i Norge, jeg er takknemlig for å få være her. Det snakkes mye om meg, men faktum er at jeg har et uvurderlig team i ryggen, la trener Frabrice Souloy til.

Your Highness vant på den nye banerekorden for eldre hopper, 1.10,5a/2100 meter. Nuncio holdt strålende til andre, mens Un Mec d'Heripre tok seg opp som tredje med Franck Nivard.

Genitrekket avgjorde
- Det er stort å få kjøre sånne løp, på sånne dager, med så godt forberedte hester. Nå satte vi prikken over i'en med en fantastisk hest. Jeg mener, Nuncio falt med flagget til topps, det var to fantastiske hester som hadde en herlig match, sa Goop i seiersintervjuet.
- Innstillingen hennes er unik, det er sjeldent man kommer borti sånne hopper. Man kan stole på at hun går til mål. Jeg fikk en god start og fant ut at jeg kanskje ville få sjansen fra rygg leder, men da jeg forstod at Nuncio var på gang, flyttet jeg meg ut i andresporet for å få andre utvendig, forklarte storløpskusken Goop - som gjentok bedriften fra Copenhagen Cup.

Strålende Support Justice
Papagayo E. ble beste norske med fjerdeplass etter en reise i tredje innvendig. Bakfra leverte Support Justice en strålende spurt til femte. Lionel dro tidlig ut på siste bortre langside, men hadde lite å sette inn og endte på sjette. B.B.S Sugarlight endte som åttende etter en reise i tredje par utvendig.
- Han var kanonbra. Jeg kranglet med Gøran da han kjørte på meg etter 400 meter, så vi endte langt bak til å begynne med. De hestene han tar ned på slutten står det respekt av, kommenterte en strålende fornøyd Geir Vegard Gundersen.
Gøran Antonsen var i skyene til tross for at Lionel, som varslet, ikke var i toppform.
- Da jeg dro ut 700 meter igjen bet det bra, men jeg kjente inn i svingen at det ikke var stinget som behøvdes i ham. Opplevelsen var uansett helt fantastisk. Jeg satser på å gjenta dette i 2017 og 2018, sa Antonsen med blikket retter fremover.
- Nå kjører vi ham opp mot storløpssesongen på Vincennes i vinter, avrundet han.

For flere referat og resultater: FØLG DENNE LINKEN