Fantastisk helg for Bjerke trenere/hester!

Skrevet av André Ringelien,  27.06.2016
Artikkelbilde
Hans Christian Holm ble Norgesmester for travkusker 2016. Foto: hesteguiden.com

Helgen ble en stor sportslig opptur for Bjerke trenerne og deres hester. Hans Christian Holm ble Norgesmester for kusker, Anders L. Wolden's hester tok tre førsteplasser, to tredjeplasser og en femteplass på seks forsøk under Leangens midtsommertrav og Sigbjørn Kolnes tok en V75 seier, samt at Viking Va Bene vant et storløp på Vincennes!

NM for travtrenere ble som vanlig avviklet i forbindelse med Leangens midtsommertrav og Bjerke trener Hans Christian Holm var med i teten fra starten av. Ingenting var avgjort foran det siste løpet og Holm, Høitomt og Blekkan delte førsteplassen – alle med 72 poeng. Best ut kom Hans Chistian Holm som ble femte med lie betrodde Theodor. Høitomt fulgte plassen bak med Skjetnejerva, mens Jerveld brøt på den siste bortre langsiden for Blekkan.

HC kjørte stort sett hester som ikke var mye betrodde i spillet, men viste at han mestrer de fleste typer hester og at han tok oppgaven på alvor. - Jeg er stolt av å kunne gå til topps mot så mange gode kusker. Det henger veldig høyt. Jeg konsentrerte meg om å kjøre en og en hest, akkurat som en skytter som tar en blink om gangen, fortalte Bjerke-trener Hans Christian Holm etter at NM seieren ver at faktum! Hans Christian Holm fikk også tidligere i uken trener og kuske seier bak Norgesdebuterende Watch Me Boy på Drammen tirsdag.

Anders L. Wolden hadde som mål å kopiere fjoråret med tre seierer under midtsommertravet. Det klarte han og i tillegg ble det to tredjeplasser til Call Me Hanover og Avalon, mens Rovero d'Asolo tok en femteplass. Wolden selte ut tre imponerende vinnere i form av Chatain, Phantasm Soa og Tekno Jerken. Tidligere i uken tok også Dillon K.W. en imponerende seier i DNT's unghestserie på Bjerke.

Sigbjørn Kolnes varmet opp med lunsj V5 seier til Remo Petral torsdag og fulgte opp med sterk V75 seier da Valokaja Hindø og Magnus Teien Gundersen gikk til topps i stayerløpet på Leangen. Søndag imponerte også Viking Va Bene da han vant et storløp med 384 000 kr i førstepremie på Vincennes. Sigbjørn Kolnes trente Viking Va Bene da han sto i Norge og hans samboer Gry Slattum er deleier sammen med Per Hauger.