Prinsen strålte i Meyer'n!

Skrevet av Tom W. Johannessen og André Ringelien,  20.02.2016
Artikkelbilde
Månprinsen A.M. og Gunnar Melander gikk til topps i Jacob Meyers Pokalløp 2016. Foto Eirik Stenhaug

Månprinsen A.M. rundet 5 millioner innkjørt da han slugget seg til seier i Jacob Meyers Pokaløp. Gunnar Melanders stjernetraver fikk en litt dårlig start og måtte trave utvendig for ledende Fjord Jerven det mste av løpet. 100 meter før mål trakk Melander proppene og da avgjorde ekvipasjen på mesterligvis Jacob Meyers Pokalløp 2016!

1. løp: Lykkje Philip i kontringshumør
Lykkje Philip fikk massasje av vinnerhesten og storfavoritten Snurten. Men både kusk Jan Rune Gaustad og Philip viste fightervilje. Duoen kontret til seier til 20 glade ganger i totoen. - Han er fortsatt ikke helt i balanse, sa kusk og trener Gaustad og antyder at 5-åringen har mer å gå på.

2. løp/V5-1: "Mikkel" i form
Super Rina og Gunnar Austevoll spant til tet, favoritten Myrica Gale ble kjørt på sikkerhet og fikk lederryggen. Rita Minor kastet loss på siste bortre og så seiersfarlig ut rundt siste sving, men det ebbet ut. Ut av den nevnte svingen kom åpningen for Olav Mikkelborg og Myrica Gale. Den svenskeide hoppa jobbet seg inn til seier på 1.16,2/2100a., med andre ord brukbare baneforhold på vinterlørdagen. Fin spurt av N.Y. Sweet'n Sassy med Hans Jørgen Eggen i sulkyen. Også han, som "Mikkel", en kusk i form. 

3. løp/V5-2: Seiersgest fra Kulblik
Ty Lea tok teten, førstevalget Finnskog Lux måtte ta til takke med lederryggen. Men ut av første sving smatt Henrik Kublik ut - siden så han seg egentlig ikke tilbake. Finnskog Lux, som "henger" litt, toget unna. Og Kublik kunne gjøre seiersgest i ganske god tid før målstreken. Dette var hans tredje seier i år, i fjor stoppet han på åtte. Han er dermed godt foran skjema og fjoråret.

4. løp/V5-3/V75-1: Soho dukket opp
Tåka tok et rask grep på Bjerke før V75-starten: Björn Goop trente Caviar Sisu fikk ettterhvert overta, favoritten Indoor Voices (tilbake etter pause siden 12. desember) kom opp i dødens med andrevalget Soho (femtevalg i V5) på slep. Ut på oppløpet - og ut av tåka - havnet det om en hest: Soho fra Bo Westergaards stall var godt forberedt og vant enkelt etter fin kusking av Kim Pedersen. Altså en dansk hest  med dansk kusk og dansk trener i norsk vintervær.
Men som Anders Mikkelborg sa i RD-studio, Kim Pedersen har vist tidligere at han er en "uværskusk".
- Jeg kjente i et hurtigarbeid at hun var lettere i kroppen, sa Kim Pedersen etter seiersstyringen med Soho.

5. løp/V5-4/V75-2:
- Han var sterk og god hele veien, sa kusk Åsbjørn Tengsareid etter en fortjent seier bak andrevalget Bacchus Ø.K. Dette var Øksnevad-traverens seier nr. 14 på 38 starter.
"Tengs" tok sin seier nr. 1999 i sin start nr. 14.081. 
Årsdebuterende Ekeld tok sølvet, lenge ledende Stumne Scott fikk den siste pallplassen. Odins Eld feilet som halvskummel, kanskje mer enn det, mot siste sving, Favoritten Ask Eld fikk en dårlig start og feilet på første bortre. 

6. løp/V5-5/V75-3: Elitetakter av Elite B.R.
Elite B. R. var gjort til stor favoritt i Johan Widdings minneløp pause siden september. Det var riktig gjort av det spillende publikum.  Trener - og kusk Geir Vegard Gundersen presset på lederhesten Double Spin, fikk overta og forsvant inn til vantett seier selv om det stummet ltt til slutt. Sølv til Double Spin som kom litt tilbake. 
Elite B.R., som matches for Derby, var i trøbbel da Enjoy My Hooves feilet ut, men både kusk og hest parerte mesterlig. 

7. løp/V75-4: Kongepokalen til Rogaland
Det var aldri spørsmål om hvem som var den beste hesten: Sjø Kongen forsvant, det samme gjorde Kleppe Fanden. Men han forsvant fra konkurrentene - og var altså fullstendig overlegen. i klingende mynt var seieren verdt 200.000 kroner.

8. løp/V75-5: En fin drøm
André Henning Stensen prikket starten med tredjevalget My Dream Come True, trent av Renate Aarlie. Han fikk Debbie B.R. i rygg i et løp der favoritten Sunrise Yankee var kuffende og uten guts og drag. Det sto mellom de to førstnevnte med My Dream Come True det nødvendige foran. Debbie B.R. fikk åpning fra lederryggen, men målstreken kom et tienddel for tidlig.
Hun var farlig nære, kommenterte seierskusk Stensen etter løpet.

9. løp: Meyer'n til Sverige
Månprinsen A. M. var stor favoritt - og dagens svenske travkonge innfridde. Gunnar Melander og Månprinsen traff ikke fra det norske femtesporet i volten, men ekvipasjen kjørte frem utvendig for ledende Fjord Jerven.
- Han går veldig bra i dødens, kommenterte Melander etter at pokalen - og 200.000 norske kroner var hjemført og i havn.
Månprinsen kneblet tapre Fjord Jerven de siste metrene i et løp der Moe Svarten feilet fra start - og Kleppe Slauren litt senere. 

10. løp/V75-7: Tid for Cato og Mymanyouare
Både Gio Follo og No Limit L.A. rotet fra start. Det gjorde ikke Hawking og Gunnar Austevoll som holdt taktpinnen i dette løpet veldig lenge. Men fra 3. par innvendig ble det perfekt for Cato Antonsen og Mymanyouare. 2640 meter passer perfekt for Catos 6-åring som koblet et sterkt og avgjørende grep på Hawking.
- Jeg var litt skeptisk til 4. spor volte, men han oppførte seg fint, sa Cato som åpner for en Frankrike-visitt for  vinneren av V75-finalen lørdag.