Jørn Ivar Eilertsen's store dag!

Skrevet av Henrik Glimo Hansen,  30.12.2016
Artikkelbilde
Jørn Ivar Eilertsen feiret sin største seier i karrieren på Bjerke fredag. Foto: hesteguiden.com

20 år gamle Jørn Ivar Eilertsen tok fredag kveld karrierens største seier da han sjokket spillerne med 26-oddseren Super Bull i V75-5. Med det sørget han for nok en bra utbetaling i V75.

Eilertsen-navnet er kjent i travkretser. Som lillebror av Norgesmester Silje Kristin Eilertsen og Josefine Eilertsen har Harstad-gutten hatt gode forbilder i oppveksten. Nå er han bosatt på Kløfta hvor han jobber for nyetablerte Anette Skårnes – og nyter stort tillit i løpsbanen når førstekusk Tom Erik Solberg er opptatt. Slik var tilfellet fredag da Solberg kusket mye betrodde Ronato, men det var til slutt Eilertsen som snøt de rutinerte karene for seieren.
- Det er veldig stort å vinne et så stort løp, åpnet Eilertsen til Andre Ringelien i Bjerkeresturanten. Med is i magen valgte unggutten å bli sittende da toget gikk bakfra. Det viste seg å være en avgjørende vurdering.
- Super Bull klenger inn på svingene, derfor var det ikke ideelt å måtte gå ut i sporene så tidlig. Hesten kjentes veldig fin ut og jeg håpet at luken skulle komme innvendig. Den kom seint, men godt, sa en strålende fornøyd Eilertsen etter karrierens sjette seier.

Se alle løpene i reprise via "RD Siste uke"


Sterke vinnere

Superhoppa Patricia Hastrup avrundet V75-spillet med å speede inn til en sterk seier i Eliteløpet. Foto: Hesteguiden.com
 
Om Super Bull fikk et fint løp, kan det ikke sies at samtlige vinnere var like heldige. Banen var veldig tung og enkelte hester underpresterte, mens de sterke hestene kom til sin rett. Knallsterke William Tinghøj, Dag Støvar og tre år gamle Vill Solen måtte alle gjøre mye jobb underveis – men de stod for hver enste prosent. Gunda tok sin første seier i regi Øystein Tjomsland etter at alt ble feil på veien. Speeden var likevel god nok til å rekke frem. Kveldens største favoritt Sheriff Bi spant rett til tet, og stod til og med imot press underveis før han rykket til enkel seier.

V75-veddemålet utbetalte bra:
7 rett: 226.857 kroner
6 rett: 1.099 kroner
5 rett: 81 kroner

Diverse sitater RD-reporter Hans Kristian Skubberud snappet opp etter løpene:
- Vi ble overfløyet fra start og etterpå løste det seg perfekt, men Ronny Brandt var ikke på topp for dagen, sa Erlend Rennesvik.

- Tysvær Loke fungerte mye bedre enn sist, men ikke bra nok. Hadde han gjort det ville han vunnet løpet lett. I kveld tapte vi for en bedre hest og vi får være fornøyd med en andreplass i V75, sa Geir Flåten.

- Jeg fikk aldri fatt i den gode vinneren. Twain Bi hadde ikke sin beste dag, men vi kan ikke klage over en tredjeplass i V75, sa Pål Buer.

- Villas Cato ble for pigg og slo sammen fra start. Etterpå gjorde han en sterk siste 700 meter, sa Erlend Rennesvik.

- Ronato var under pari. Det var en tøff åpning, men hesten ga seg for lett og for tidlig, sa Tom Erik Solberg.

- Riordan Kronos løste ikke fort nok og det var dessuten seigere i førstesporet. Etterpå satt vi hermetisk fast. Sånn er det bare, sa Kristian Malmin.

- Facebook N.L var det ikke noe trøkk i. Ut på siste langside var hesten fin og jeg trodde på lett seier, men sånn gikk det ikke. Jeg måtte snakke til han for å i det heletatt følge. Hesten underpresterte, konkluderte Magnus Teien Gundersen.

- Vi fikk aldri tak i Patricia Hastrup. I dag vant den beste hesten, sa Thor Borg, kusk av Pebbe Simoni.

- Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen til Winmecredit. Vi kommer fra spor åtte og det koster mye å komme frem. Han er utrolig bra og jeg håper han snart får vinne, sa Frode Hamre.