Timian Scott, når Silje gikk på et tap!

Skrevet av Jan Elvestad, Equus media,  28.02.2015
Artikkelbilde
Timiab Scott vant overraskende Jacob Meyers pokalløp. Foto: hesteguiden.com

Årets utgave av anerike Jacob Meyers Pokalløp handlet om Lannem Silje og hennes vei mot sin 31 strake seier. Etter massivt press i tet måtte hun imidlertid gi seg og overraskelsen Timian Scott kunne stikke av med seieren

Alt gikk etter planen innledningsvis i årets utgave av Jacob Meyers pokalløp. Etter en rolig start kunne Tor Wollebæk plassere storfavoritten 6 Lannem Silje i tet etter 400 meter og alt så oppskriftsmessig ut. Da kom imidlertid en hissig 7 Elmer opp utvendig og la skikkelig press på storfavoritten, det gikk i 20-fart i bortimot en runde. Inn mot siste sving valgte Wollebæk å slippe teten, noe jeg skulle gjort tidligere som han uttalte i etterkant av løpet. Elmer galopperte i siste sving, kanskje seieren forsvant med den utskeielsen.
Bakfra kom storoutsideren 12 Timian Scott med mektige klyv og han tok til slutt en klar seier. Som vanlig var det unge og fremadstormende Adrian Solberg Akselsen som satt i sulkyen på vinneren, mens hesten trener er Lars O. Romtveit. Vinnertiden ble 25,0 på hesten som eies av Arvid Norvik fra Bergen. Førstepremien i løpet var på 200.000 kroner. I V75-spillet var Timian Scott et 10-valg, kun spilt på 0,2% av kupongene.
Bak den overraskende vinneren spurtet 11 Moe Svarten flott til anneplass, mens Lannem Silje reddet tredjepremien på trøtte ben.

Første seier siden Derby
På seremoniplass var det selvfølgelig lutter glede. Akselsen kunne fortelle at dette var hans klart største seier i karrieren. Også eieren var selvfølgelig strålende fornøyd, dette var faktisk hestens første seier siden september 2013. Løpet han da vant var Norsk Travderby.

Mellomfornøyd Wollebæk
Tor Wollebæk var langt fra nedtrykt etter løpet, selv om han selvsagt hadde håpet og trodd på seier. - Det var tungt i førstespor, noe som ikke passet helt perfekt for Lannem Silje, sa han. Dessuten ble det hardt kjør en runde midtveis i løpet, jeg synes hun falt med flagget til topps.
Silje Kristin Eilertsen fortalte at Elmer ble altfor pigg underveis, men at det ikke var helt tomt når galoppen kom.

Smedheim Solan vant Kongepokalen
Det ble skikkelig fart i V75-6, H.M. Kongens pokal-løp, og mange galopper innledningsvis. Nestfavoritten 3 Brenne Rødi fikk teten, men det ble skikkelig press på lederen underveis og hun galopperte som slagen ut på oppløpet. Bakfra kom da favoritten 9 Smedheim Solan og i en tett oppløpskamp med 11 Kolnes Kjell kunne han vinne løpet. Om ikke Kolnes Kjell hadde vært entømt på oppløpet kunne han fort vært vinneren.
Geir Vegard Gundersen var dyktig kusk bak vinneren og han var full av lovord om hetsen etter løpet. Kjetil Djøseland trener Smedheim Solan, mens Stall Circus er eier. Vinnertiden ble 28,1.

Lett for Quite Pepper
Favoritten 5 Quite Pepper forsvarte med letthet sitt favorittstempel i V75-1, Johan Widdings minneløp. Hans Christian Holm tok det rolig fra start for så og kjøre til og overta teten etter en halv runde. Siden fikk han bestemme mye underveis og kunne stikke unna til overlegen seier. Vinnertiden ble gode 17,3 på den noe sugne banen.
Dermed er hesten ubeseiret på fire starter, og ut fra dagens prestasjon ser det ut til å bli flere strake seire på hesten som eies av Rune Flaskerud og Tor Egil Sletli.
2 Rock The Party gikk et fint løp til annenpremie fra rygg på favoritten.

Sterk hest, solid kusk
Også i V75-2 fikk vi favorittseier i form av 7 Tin Balder. Han så aldri ut som en vinner av løpet, men Eirik Høitomt viste fram sine eminente kuskeegenskaper og klarte å lose hesten først på streken i en jevn finish. 4 Viktor K. ledet løpet til ut på oppløpet, med Tin Balder halvveis utvendig. Ut på oppløpet kom 9 Kleppe Slauren med fin fart og så ut som en vinner 100 meter fra mål. Da kontret imidlertid Tin Tveiten til knepen seier. Frode Hamre er trener, men Stall Tin Balder er eier.

Sterk seier etter pause
Bo Westergaard presenterte en godt forberedt 9 Caprino B.R. i V75-4. Han kjørte seg til tet runden fra mål og kunne vinne enkelt på 16,8. En fin prestasjon av både hest og kusk. Favoritten i V75-spillet eies av Stall Caprino.

Tapper Real Child
Femtevalget 5 Real Child fikk servert et fint løp v sin kusk Åsbjørn Tengsareid og kunne ta en sikker seier. Hoppa trenes av Bjørn Steinseth og eier er Stall Leon. Vinneren satt stort sett i annet par utvendig og angrep ut på oppløpet og koblet grepet umiddelbart.

Overlegen favoritt i langløpet
Geir Mikkelsen hadde fått et fint oppsitt av trener Frode Hamre i V75-7, et langløp. Han styrte favoritten 6 Relight My Fire rett til tet og siden kunne ekvipasjen dirigere hele veien og vinne løpet i flott stil med 20 meter. Vinnertiden ble solide 16,9, meget bra på en ikke lett-sprunget bane. Eier er Walter Larsen fra Sandnes.

Solid utbetaling
Til tross for at det vant hele fem favoritter i dagens V75 ble utbetalingen solide kr. 257.612. Seks rette betalte kr. 114, mens foor fem rette ble utbetalingen 11 kroner.