STEMMEN I TÅRNET HAR GÅTT BORT

Skrevet av Arnlioth Heltberg,  15.01.2014
Artikkelbilde
Werner Johannessen sovnet i dag morges stille inn. Foto: hesteguiden.com

Werner Johannessen, 78 år, sovnet i dag morges stille inn på et pleiehjem i Chang Mai i Thailand, etter en tids sykdom.

Werner var en institusjon her på Bjerke Travbane. Han startet sin arbeidskarriere her som stafett i 1945. Som sønn av storhesteeier Borgvald Johannessen, var det naturlig at Werner startet sin arbeidskarriere i hestesporten. Allerede som 10-åring startet Werner sin karriere her på Bjerke. Som løpsfunksjonær har han innehatt de fleste funksjoner, men det er først og fremst som landets fremste løpsleder vi tenker på når vi snakker om Werner. I august 1968 ble han mer eller mindre kastet inn i jobben som løpsleder. I ikke mindre enn 31 år hadde Werner løpslederstillingen her på Bjerke! Det må være bortimot verdensrekord. I samfulle 31 år hadde han ansvaret for løpsarrangementet og styrte over løpsfunksjonærene på eksemplarisk måte. Hans høyttalerstemme og stevneavvikling med presisjon har vært retningsgivende for vår stevneavvikling den dag i dag.

I 1969 ble Werner «head-hunted“ til en jobb som leder i Bjerke Travbanes programredaksjon (sportsavdeling). Han kom fra bilbransjen, firma Kolberg Caspary. I 30 år jobbet han for Bjerke Travbane før han etter eget ønske ble førtidspensjonist. Selv har jeg hatt gleden av å arbeide sammen med Werner siden 1978, både som underordnet, sideordnet og overordnet. Som læremester var han uovertruffen og som medarbeider 100 % til å stole på. Ved siden av arbeidet i programredaksjonen/sportsavdelingen har han også blitt brukt mye i opplæringsøyemed for løpsfunksjonærer og ved lisenskurs.

I fritiden var tobarnsfaren Werner interessert i idrett. Dette eksponerte han blant annet som oppmann i en årrekke for aldersbestemte klasser for ishockeylaget Rosenhoff IL, samt ski og joggeturer i skog og mark. Hesteeier har han også vært, Prides Hall var nok Werners beste egeneide hest. Han blir også husket som travkusk, spesielt husker jeg da Werner kjørte amatørløp med Kandi her på Bjerke i 1971. Årene etter at Werner gikk av pensjon har han brukt til mange og lange reiser. Langturer til Mexico, Thailand og andre eksotiske steder var hans hobby i mange år. De siste 12 -13 årene har han vært fast bosatt i Thailand, men alltid vært hjemme til DNTs generalforsamling i april, og fikk med seg OGP-arrangementet i mai som han var levende opptatt av. 

Werner etterlater seg to barn, Anita og Øivind Werner med samboere samt tre barnebarn. Våre tanker går nå til disse. 

Hvil i fred Werner, din stemme vil for alltid være forent med Bjerke Travbane.

Arnlioth Heltberg
Adm. direktør
Bjerke Travbane AS