Fransk seier i VG Oslo Grand Prix. Support Justice strålende toer!

Skrevet av Henrik Salberg, Equus media,  08.06.2014
Artikkelbilde
Philippe Daugeard feiret seieren i VG Oslo Grand Prix i Hestesportens Hus etter hans største triumf i karrieren.

VG Oslo Grand Prix ble en fantastisk forestilling. Franskmannen Univers de Pan og Philippe Daugeard vant løpet, Support Justice ble toer, Solvato tredje, mens B.B.S. Sugarlight ble meget tapper fjerde.

B.B.S. Sugarlight med kikkerthodelag blåste til tet for kusk Peter Untersteiner i hovedløpet over 2100 meter autostart. Etter 09,5/500 meter kom Solvato og gav lederen en karamell. Untersteiner avviste i front, men B.B.S. Sugarlight måtte bruke en ny speed på å svare ut. Juliano Rags travet utvendig for lederen, før han ble frelst av Un Mec d´Heripre runden igjen som ble passert etter 1.10,8.

Angriperne kom via sporene på den siste bortre langsiden med Raja Mirchi først i tredjesporet. Un Mec d´Heripre hadde koblet et grep om lederen inn på oppløpet, før hesten rullet over i galopp sammen med Björn Goop. Bakfra kom Univers de Pan fort. Hesten hadde fått et fint løp i andre-/tredje-par utvendig underveis, og var først midt på oppløpet. Utvendig denne kom Support Justice som hadde funnet luker mellom ekvipasjer, men rakk ikke fram til franskmannen som vant på 1.11,9 og kunne innkassere 1.500.000 kroner for seieren.

- Jeg bestemte meg for å kjøre avventende. Jeg ble sittende når Un Med d´Heripre kom via sporene. Det viste seg å være et bra valg. Hesten har vært i toppform siden januar. Nå venter to løp i juli før det blir pause og opptrening til Prix d´Amerique, sa kusk Philippe Daugeard etter seieren med Univers de Pan.

- Hesten i mitt liv
Kusk og trener Geir Vegard Gundersen var naturlig nok svært fornøyd med Support Justice sin innsats.
- Jeg er stolt nå. Han er fem år og så norsk man kan få det. Det er en av verdens beste hester som bor i Nittedal og som trenes på Bjerke. Dette er hesten i midt liv. Dette kan bli moro fremover. Det er enormt det vi opplever her.
- Vi måtte sjanse underveis fra dette sporet, og det løste seg perfekt med tempo underveis. Det er nå det begynner, fortalte en storfornøyd Geir Vegard Gundersen.

- Hesten ble litt hissig den første runden. Veijo (Heiskanen, kusk av Solvato – red.) kjørte til på den bortre langsiden og vi måtte bruke en speed ekstra. Dessuten roet ikke hesten seg ned etterpå heller. Han er på vei opp til toppen. Det beviste han nå, sa kusk Peter Untersteiner om B.B.S. Sugarlight etter løpet.