Totokjøring på Norges lengste bane

Skrevet av Erik Håkonsen / DNT,  11.03.2011
Artikkelbilde
Oddny Delet håper på masse folk på Kongsvingers totokjøring i juli.

3. juli blir en historisk dato for Brandval og Kongsvinger Travlag. Da skal nemlig historiens første totokjøring gå av stabelen på den 1400 meter lange travbanen. Teknisk arrangør blir DNT og Bjerke Travbane.

- Vi er i rute og jeg kan love at dette skal bli ei minneverdig travkjøring, sier Oddny Delet, som er styreleder for Brandval og Kongsvinger Travlag.

- Vi har jobbet hardt de siste tre årene for å få totokjøring på den flotte banen vår. Endelig har vi lykkes og vi er klare til å ta imot både hester og publikum. Dette skal bli en skikkelig familiedag, hvor hesten og andre dyr vil være sentrale, sier Oddny Delet.

Den tekniske biten av arrangementet er overlatt til DNT og Bjerke Travbane.
- For Bjerke Travbane er rekruttering av nye publikummere, spillere og hesteinteresserte prioriterte målsettinger. Vi ser svært positivt på å få delta som teknisk arrangør på et slikt stevne. Det lokale engasjementet, hesteeierne og den nye flotte banen fortjener en slik propagandakjøring. Vi er sikre på at det vil bidra til positiv blest om travsporten både i og utenfor regionen. Det kommer til å bli en flott travsportsdag og vi skal gjøre vårt for at dette skal lykkes, sier styreleder på Bjerke Travbane, Torhild Grimseth Huseby.

Enorm dugnadsinnsats
Travlaget har lagt ned en enorm dugnadsinnsats for å få alle fasiliteter på plass. Det er bygget et administrasjonsbygg med kafeteria. Hele bygget er på 400 kvadratmeter. Totalt har travlaget fått 100.000 kroner i DU-midler.
- Resten har vi gjort på dugnad, pluss at KNA avdeling Kongsvinger er med på bygget. Næringslivet og kommunen har vært veldig samarbeidsvillige. Jeg må virkelig rose medlemmene av travlaget. De har lagt ned masse arbeid, som ikke er målbart i penger. Vi har bygget dommertårn, måltårn, dopingboks og vekta er selvsagt på plass i det nye bygget, sier Oddny Delet.

Dette bygget er bygget på dugnad

Håper på topp sport
Travlaget er i full gang med å samle inn sponsorer til den historiske totokjøringen på Brandval og Kongsvinger Travsenter.
- Vi har allerede flere sponsorer på plass. Det blir gode penger å kjøre om, pluss at det blir flotte gjenstandspremier. Det er Bjerke Travbane som skal skrive ut løpene. Jeg regner med at interessen for løpsdagen blir så stor at banerekordene lever farlig. Americanese er den raskeste med 1.14,2a. Den tiden tror jeg ryker 3. juli, sier Oddny Delet.


Flotte påselingsbokser