Nedtellingen til OGP har startet!

Skrevet av Daniel Kulblik,  28.03.2011
Artikkelbilde
Jerry Riordan sikter også i år mot OGP med Lisa America. (Foto: hesteguiden.com)

Det er vår i hovedstaden og Oslo Grand Prix nærmer seg med stormskritt. Stjernene er rute og vi gleder oss allerede til festdagen i midten av mai. Hvordan ligger det an 48 dager før årets OGP?

Rapide Lebel er uten tvil årets store trekkplaster. Den enorme vallaken har imponert stort i Frankrike i vinter. Senest lørdag var han ute og viste seg fram på Vincennes. Nok en gang passerte han målstreken først. Prix de Bois ble vunnet på 1.12,0/2700 meter med to galopper underveis. De feilstegene bekymrer trener Sebastian Guarato, som velger å stå over Olympiatravet og retter blikket mot OGP.
- Vi må få rettet opp i feilene og være klare for Oslo Grand Prix om sju uker, kommenterte trener Sebastian Guarato etter nok en imponerende seier.
- At han kunne vinne på 1.12,0/2700 meter på en dårlig dag, forteller det meste om denne hesten, uttalte Guarato til TGN etter lørdagens oppgjør på Vincennes.

Fjorårs-vinneren i rute
Fjorårets overraskende OGP-vinner, Lisa America, har også luftet seg i helgen. Etter noen måneders pause har trener Jerry Riordan blikket rettet mot Oslo også i år. I helgen lekte Lisa America og Torbjørn Jansson med konkurrentene og vant Gran Premio Costa Azzura på 1.12,5a/1600 meter.
- Vi sikter på Grand Circuit-serien og vil være med i de nordiske storløpene også i år. Oslo Grand Prix er første store mål, bekreftet Jerry Riordan etter løpet.

Madness fra USA
I USA har Trond Smedshammer fått fart på stjernene igjen. I flere år har Trond siktet mot OGP, men han har uteblitt under selve dagen. Kanskje er det dags i år? Natt til lørdag var Arch Madness ute og luftet seg på Chester Downs. Etter et fint løp avsluttet Madness i 1.08-fart og vant på råsterke 1.10,8/1609 meter - noe som er årsbeste i verden på 1000-metersbane. Det betyr at Arch Madness er i rute. Kanskje kommer du i år, Trond?

Lader opp på hjemmebane
Maharajah
har imponert stort i Frankrike i vinter. Han fikk det tøft mot Ready Cash i Prix d'Amerique og Prix de France, men var rågod toer bak superstjernen. Hultman-traveren avsluttet vintermeetinget med en velfortjent og sterk seier i Prix de Paris over 4125 meter. Det svenske håpet er nå hjemme i Sverige og bygger seg opp mot oppgjøret i midten av mai.

To fra Stig H.?
Et annet svensk håp er Nu Pagadi. Han årsdebuterer på Bergsåker i kvalifisering til Olympiatravet lørdag. Der møter han blant annet Torvald Palema. Sistnevnte kommer neppe til Bjerke, men det gjør kanskje Nu Pagadis stallkamerat Wellino Boko. Han vant helgens kvalifsering til Olympiatravet og er vel så het som fjorårets vinner av Rikstotos Europamatch 48 dager før årets store norske travdag.

Mektige Commander
Commander Crowe
skrytes opp i himmelen av Fabrice Souloy og er absolutt en het kandidat. Han fikk det tøft mot knallhard konkurranse i årsdebuten, men fullførte bra til tredje. Nå har han fått wild-card til Olympiatravet og vi gleder oss til å se unikummet i banen lørdag 16. april.

Yarrah har planen klar
Yarrah Boko
galopperte på Bjerke onsdag, men viste bak i køen at han er i rute foran årets store mål. Også Trond Anderssen håper på fribillett til Olympiatravet. Hvis ikke, så får vi se Yarrah Boko i et stayerløp sammen dag. Før den tid skal han teste formen her hjemme og går ut på Jarlsberg fredag 8. april.

Tinita - jernhoppa
Tinita Love
fikk et perfekt spor i Ludvig Nilses minneløp lørdag. Superhoppa var rågod i sin siste start og satte banerekord på Halmstad med 1.13,3a/2140 meter. Det viser at hoppa har ni liv og har også i år meldt seg på i kampen om en OGP-billett. Skal vi ha med to norske ekvipasjer i storløpet, er Tinita Love vår andre hete kandidat.

Fransk styrke
Qwerty
har hevdet seg på det franske vintermeetinget og er høyaktuell til vårt storløp i mai. Fortsetter han de imponerende innsatsene er han den andre franske hesten vi har på ønskelista. Eller tredje om vi regner med Ready Cash, men han kommer lite trolig til den norske hovedstaden. Qwerty viste form senest lørdag der han var nær ved å spurte ned OGP-favoritten Rapide Lebel.

Dansk dynamitt
Mathilde Trøjborg
ligger an til å bli danskenes håp. Hoppa nærmer seg sesongdebut og er aktuell etter de mange sterke prestasjonene i fjor høst. Hoppa vant hele femten av 18 løp og nærmer seg for alvor Europa-eliten. Senest i november sprintet hoppa 1.10,9/1600 meter på Charlottenlund. Mathilde Trøjborg viste også muskler i Frankrike i fjor høst.

Vinneren fra 2009, Russel November, slet veldig i fjor og har så langt i år holdt seg på sidelinjen. Kommer han tilbake i god gammel form, er det klart at han er aktuell for OGP også i år.

Det er som sagt nærmere 50 dager igjen og mye kan skje. Vi holder døren åpen og ser med spenning fram mot noen vanvittig spennende uker.