Ny Tornado fra H.C.?

Skrevet av Daniel Kulblik,  15.03.2011
Artikkelbilde
Gomnes Tornado jakter en ny V65-seier på Bjerke. (Foto: hesteguiden.com)

Spillerne tror på Gomnes Tornado. Spillekspertene tror på kapasitetstraveren. Vi tror på Bjerkebanens egen seierskusk Hans Chr. Holm. Mye tyder på at ekvipasjen vinner V65-3.

Hans Chr. Holm holder hysterisk kuskeform om dagen. Bjerke-treneren har vunnet tretten løp på hjemmebane og henger med helt i toppen på kuskestatistikken. Onsdag spiller han ut alle sine trekke på et kort. Gomnes Tornado har feid all motstand av banen i år med H.C. i vogna. Vi skal helt til bake til september i fjor for å finne forrige gang de to ble slått i travløp.

Elleve ganger har Hans Chr. Holm kusket Gomnes Tornado. Det har endt i åtte triumfer og to andreplasser. Kun en gang har Spikeld-sønnen rotet seg helt bort med galopp. Sist var han innom galoppen, men knuste konkurrentene tross en trøblete innledning.

Onsdag seiler de to opp som dunderfavoritter i V65-3. Vi spør kusken om han tror han kan tape?

- Hehe, det blir vel tøffere for hver gang, så vi kan vel ikke ta seieren på forskudd, men med en slik hest må jeg være optimist, innleder Hans Christian.

- Sist galopperte han fra start og hang litt på høyretommen underveis, men han leverte en ny sterk innsats. Nå handler det om full distanse, noe som er en fordel. Er han i normal form, og unngår galoppen, runder han trolig til ny seier, smiler Hans Chr. Holm, som alltid ser fram til å kuske Gulbrandsen-traveren.

Trener og eier Bjørn Gullbrandsen har klokkertro på sin traver.
- Det gikk nok litt fort på startsiden sist, derav galoppen. Baksporet er nok bare en fordel, herfra tror jeg på feilfri avgang. Jeg synes også motstanden er enklere enn sist. En Trineline i form er ikke enkel å bryne seg på, men det spørs vel om hun skal gå i tet første gang etter pause. I et feilfritt løp tror jeg Gomnes Tornado blir vond å slå, sier en optimistisk trener og eier.