Norsk rekord

Skrevet av Even Elvenes / Equus Informasjon og Media. ,  23.03.2011
Artikkelbilde
Norheim Faksen satte norsk rekord på 1.20,9/1640 meter. Her fra tidligere i karrieren med Espen Schem som trener og kusk. (Foto: hesteguiden.com)

Norheim Faksen i V75-7 ble den store beholdningen under onsdagens V75-stevne på Bjerke. Hingsten tråkket til i historiens beste sprintløp med volte og satte norsk rekord med tiden 1.20.9./1640 meter.

Det siste av onsdagens V75-oppgjør ble til en stor godbit for en travelsker. 5-årige Norheim Faksen stupte til tet sammen med Eirik Høitomt, og dro så pusten ut av alt og alle. Han trillet i vei i rekordtempo og travet 1.20.9. Hvilket er ny norsk rekord.
Måten hingsten gjorde løpet på har man neppe sett maken til. Stilen og frasparket ble bare bedre og bedre etter som oppgjøret nærmet seg mål. Den siste runden gikk etter 1.20.0. De siste 500 meterne etter 1.18.0. Vanvittig bra!
Trener gjør Lars O. Romtveit, mens det er Georg William Sverdrup og Bodil Sælid som eier. I V75-spillet fant man Norheim Faksen som et 3. valg.
- Jeg er sjokkert og beveget, meldte eier Sverdrup etterpå. Trener Romtveit var omtrent i samme utgave.
- Det kan bli moro i mai, mente den siste. Sprintløpene på Bjerke og Solvalla er helt sikkert med i den videre planleggingen.

Yarrah galopperte
- Hm, galoppen til Yarrah Boko var dum. Hingsten slapp bittet og ble ukonsentrert. Kusk Kai Johansen var direkte lei seg etter at V75-rundens store forhåndsfavoritt Yarrah Boko feilet seg vekk i Sigvart Petersens Minneløp – i V75-1.
At hesten er i kjempeslag viste den ved å avslutte i enormt tempo mot mål – og kom til stallen med premie som resultat.
Vant gjorde Beat The Wiz – vi hedrer denne stort. Arild Eggen, trener, kusk og deleier, sørget for en flott posisjon i det andre paret utvendig. Via et lynkjapt angrep nedover siste langside overtok duoen føringen og tilrev seg en stor ledelse. Bakfra kom Bullchip i angrep, og denne ble meget nærgående på de siste meterne. Men målstreken reddet ekvipasjen som holder hus på Bjerke Travbane. 
Det er Bjørnar Høgseth i tillegg til Eggen som eier. I spillet fant man vinneren som et 4. valg.

Uhyggelig bra
I V75-2 fikk man se en utrolig dyktig vinner i Dynamic Prospect. Med fransk stamme via sin mor (e. Tibur) kom hestens enorme krefter til sin rett, det etter en tung reise utvendig for ledende Melvin Zoot.
- I mine øyne leverte Dynamic Prospect en kanoninnsats. Han avgjorde på imponerende vis, mente kusken Gunnar Austevoll.
Eier gjør Anne Lina S. Garseg og Fredrik Fredriksen – begge med opphav Indre Østfold.
I rangeringen i V75’en fant man Dynamic Prospect som et 5. valg.
Fra løpet ellers er det å nevne at Flawless Victory avsluttet skarpt, samt at Shootist satt fast med krefter på lager.

Favoritten innfridde
I et meget åpent oppgjør i V75-3 var Myklejenta spilt til favoritt. Tor Wollebæk undret over dette, men måtte medgi respekt for landets mange eksperter da løpet var i mål. Myklejenta tok over føringen mot den siste svingen, og holdt unna for et kobbel av motstandere den siste biten inn til streken.
- Jeg vet at hoppa orker, og seieren ble grei den, mente Wollebæk.
Eier gjør Sverre Skrugstad som holder til i Østre Gausdal.

Nytt førstevalg
De smilte fra øre til øre både trener Finn Holmen og kusk Andre H. Stensen etter at favoritten Boklifaks hadde trillet ball i hatt med konkurrentene i V75-4. Hesten førte an, stakk unna og kom nesten aleine til mål.
- En flott prestasajon. Ikke minst fordi Boklifaks lå hardt på bittet underveis, mente Stensen.
Eier gjør Stall Rundlurt.

Så smalt det - igjen
En mildt sagt rotete startside med mange hester i vill galopp i V75-5, og plutselig ledet Jag De Bellourose som tok fatt fra tillegg. Evita E.J. havnet i dennes rygg - og var løpets vinner. Men Kai Johansen valgte å sitte stengt for lenge, hvilken kan betale seg på sikt? 
I det siste langside tok til kunne Johansen bakket seg ut i det andre paret utvendig. Så skjedde ikke, og Tom Erik Solberg smatt ut fra tredje par innvendig med Rulettes Giant Star. Den siste angrep på oppløpet og sikret seg en lengde til de neste. Da Evita E.J. endelig fikk åpning var det for seint, men hvilken fart hoppa hadde i mål. Et typisk seopp objekt neste gang.
Så til vinneren. Rulettes Giant Star var smørfin i travet, lå ikke all verden på bittet og virket kraftig forbedret. Eier gjør Carina Marie Jensen fra Skien, og hun utfører også trenergjerningen. I spillet var Carinas hoppe et 9. valg.

Sluppet til tet
- Nei, Brown Sugar Lady kan man ikke slippe føringen til. Jeg vil heller ha ryggen til favoritten Onassis Neo, tenkte Geir Vegard Gundersen bak Overture F.H. i V75-6, og dermed ble sistnevnte positiv treer. Vant gjorde nevnte Onassis Neo som endelig fikk smake seierens sødme etter flotte innsatser i vinter. Erik Killingmo trener og kusket, mens det er Roy Pettersen fra Eidsvoll som eier.

Hvilken oppvisning
V75-utbetaling
7. rette: 784.420,-
6. rette: 2.762,-
5. rette: 154,-