Last Speed Laday best

Skrevet av Even Elvenes / Equus Media,  10.03.2011
Artikkelbilde
Det ble finfin utbetaling på Bjerke onsdag.

Med en tøft kusket favoritt i Kejser K.D., som ikke orket til mål, ble Last Speed Laday til vinner i onsdagens V65-1 på Bjerke Travbane.

Fra spor 12 klasket Kejser K.D. til fra første meter i V65-1, havnet i tredjespor rundt den første svingen, og måtte ned på en 09-åpning for å finne frem til tet. Hvilket var i overkant av optimistisk kjørestil fra Eirik Høitomt, som mot slutten av oppgjøret hadde kjørt tomt for krefter. Det utnyttet en medsmygende Last Speed Laday, eid av Stall Gamnes Gård, og trent av Jan Martin Bjerring. Han slo seg foran Big City Rambler omtrent på målstreken, noe kusk Lars Anvar Kolle var svært fornøyd med.
- Jeg hadde forhåpninger før løpet tok til. Dette var moro, mente Kolle.
Man fant Big City Rambler som et 2. valg i spillet.

Midt i banen og vant
Etter en oppvarming i overpigg stil leverte Luciano en praktfull innsats i V65-2. Åpningen gikk i tredjespor, før hingsten kom frem til lederen ned mot siste sving. Mette Fløttum som kusket, dro proppene 300 meter fra mål, og fikk svar så det suste. Luciano spant i fra og vant sprettlett.
Trener gjør Steinar Holm, eier gjør Eirik Djuve, og i spillet fant man vinneren som et 5. valg.

God årsdebut
Etter knapt fire måneders vintertrening leverte fireårige Børke Luna en finfin årsdebut i V65-3. Hesten inntok føringen etter 600 meter, det i en åpning som kan kalles kritisk. Ikke for Børke Luna, men for Førlands Blesa og Lax Nora. Den siste var dum, sto stille i galopp - og hestene hektet sulkyhjul med nestenvelt som resultat.
Børke Luna førte altså an, fikk tøft press mot mål fra Kleppe Bausa spesielt, men kontret ut denne de siste 25 meterne mot mål. Eier gjør Dag Økern, trener gjør Sigbjørn Kolnes - og kusket gjorde Eirik Høitomt. I V65 var hoppa et 3. valg.
- Vi håper på en stor sesong utover, mente Kolnes etterpå.

Vant direkte
Daymon Thomas Minor, ny travtrener her i Norge og nå bosatt i Våler i Østfold, kusket sitt første løp her til lands onsdag. Mannen, totalt ukjent kusk for de aller fleste, slo til med Spang Jotroll etter en reise stort sett i tredjespor i hele V65-4. Faktum var at hesten hadde størst fart av alle i flokken da mål ble nådd, hvilket var imponerende.
Det gikk i nesten-norsk og engelsk straks etter målpasseringen for Minor.
- Et tøft løp, og Spang Jotroll var vrien å kjøre. Nå er jeg trøtt, stormsmilte Daymon.
Eier er Benedicte Minor, og i spillet var den fargerike ekvipasjen et 7. valg.

Tøffing
3. valget i V65-5 var Bertie Invalley. Eier og trener Truls Desserud, en svært flink hestekar fra Buskerud, så sin mulighet til å lede an da storfavoritten French Destiny feilet i tet inn mot første sving. Bertie Invalley stormet i vei, kom til rundepassering rundt 1.15.0, og holdt på glimrende til mål var nådd. Prestasjonen tåler absolutt kommentaren sterk!

Spennende V65-finale
Nestfavoritten Tonar tok i mot favoritten Sterk Odd og ledet an i høyt tempo i V65-6. Begge trøtnet mot mål, noe man ikke kunne si om Skogbryn Svarten som fikk drømmeløpet i 2. par utvendig. Den siste biten mot mål truet lederryggens Timian Best, men Skogbryn Svarten red stormen av og tok hjem 30.000 kroner til eieren Tore Andersen fra Yven i Sarpsborg.
- Jeg tror spillerne glemte oss i kveld. Min hest er sterk og vil helt til mål, fleipet kusk og trener Cato Antonsen etterpå om 4. valget i V65'en.

 

V65-utbetaling
6. rette: 
 594 445,-
5. rette: 14.268,-