Høitomt mot 3000

Skrevet av Magne Engebretsen / Equus media,  09.03.2011
Artikkelbilde
Høitomt har blikket rettet mot 3000. (Foto: hesteguiden.com)

Eirik Høitomt har toppet kuskestatistikken i Norge i en årrekke. På Bjerke ble han champion i fjor. Nå har Høitomt blikket innstilt mot 3000. Han mangler bare 14 triumfer mot bragden.

- Akkurat det tenker jeg ikke så mye på. Jeg konsentrerer meg om hver enkelt løpsdag, løp for løp, og så få jubileene komme som de kommer, sier en som vanlig nøktern Eirik Høitomt. Det skal mer til enn et forestående seiersjubileum for å få den karen til å ta av. Dog er det et faktumk at han går en svært spennende V65-onsdag i vente. Det er vel lenge siden han har vært så til de grader nøkkelmann foran en kjøring på landets hovedbane. Det mest spennende oppsittet har han direkte: 12 Kejser K.D. i V65-1 har vært fenomenal i sine fem siste starter og er i øyeblikket blytung favoritt til å prikke inn den sjette strake blinken:

- Kejser K.D. har vært enormt bra. Det er klart at vi skal ha en bra sjanse igjen, men spor tolv på sprint er jo den verste utgangsposisjonen han kunne fått, så jeg tør ikke utstede bankergaranti, men en god sjanse skal det uansett være, sier superkusken.

- 7 Børke Luna i V65-3 årsdebuterer. Hun var bra ifjor, og jeg har kjørt 1.32/2100 meter med henne i trening på en god måte. Vi står sjanseartet til, og dette løpet ble mye tøffere enn hva vi hadde håpet på, men vi skal med på bongen. Det skal også 10 Brenne Svarta, som jeg vanligvis kjører. Jeg holder disse to hestene for å være temmelig jevngode.

- 2 Vinnie Elden i V65-4 var bra da jeg vant med ham. Det er mulig at sprint blir i korteste laget, men fra bra spor mot passende motstand skal han tidlig med på bongen.

- 8 Dorado i V65-5 er i veldig god form. Han tåler å gjøre mye grovjobb selv. Jeg tror ikke vi slår en feilfri 1 French Destiny, men bak den store favoritten er min hest en opplagt strek.

- 6 Tun Eld (6. løp/V65-6) var jeg godt fornøyd med sist. Da fungerte han fint etter et tøft løp. Han møter noen gode, men jeg tror på en bra trippelsjanse.

- 10 C.C. Loco Motive (8. løp/V5A-5) satt fast på Biri. Jeg fikk et fint inntrykk av hesten. Jeg tror vi har en ok sjanse til å ende blant de tre fremste.

- 3 Amarone (9. løp) har jeg ikke kjørt. Jeg får teste litt ekstra i varmingen for å se hva hun kan, men jeg vet at Geir Vegard Gundersen var fornøyd med hvordan hun gjennomførte prøveløpet, avrunder kveldens nøkkelkusk de luxe, Eirik Høitomt.

Les flere forhåndssaker på www.rikstoto.no