Enzo fløy som en vind

Skrevet av Even Elevenes / Norsk Rikstoto,  02.03.2011
Artikkelbilde
Erik Killingmo kunne smile etter onsdagens supersprint. (Foto: hesteguiden.com)

V65 BJERKE: Supersprint som i Holmenkollen. Enzo kom til Bjerke for å sprinte 1100 meter og var den desidert beste i V65-1.

- For å ta igjen tethestene måtte jeg styre i angrep allerede 700 meter igjen. Ute i sporene var det bedre feste. Samtidig hadde de i front kjørt hardt. Det fikk vi igjen for, smilte Erik Killingmo om 4. valget Enzo.
Selve supersprinten ble åpnet med Energy Ås i tet og favoritten Uppercut Flevo i dens rygg. Sistnevnte tok seg opp utvendig mot siste sving, samtidig som Enzo kom fort bakfra. Joker C.N. som truet til slutt. Men Enzo, eid av Kjetil Undbekken fra Årnes, holdt unna på lette bein. Vinnertiden skrev man opp til 1.12.7.

Langt fram
- Runden igjen var det langt fram for til teten. Hesten innledet ruglete, men nedover siste langside fikk Tord Viking opp farten. Jeg satt med draskylappene igjen over oppløpet, trakk dem - og Tord Viking fløy frem til seier, sa seierskusk Kai Johansen om vinneren i V65-2.
For egen regning understrekes at tåka lå som en tett vegg, og at vi ikke fikk se hestene annet enn ved målpassering.
Eier vinneren gjør Stall Pikenes Tord, mens det er Kjetil Helgestad som trener Tord Viking. I V65 var vinneren et 2. valg.

Krevende bane
Underlaget på Bjerke sugde nok mer enn de aktive trodde onsdag kveld. I V65-3 ble nemlig de siste i innledningen de fremste i mål. Storming Lindy inntok føringen etter knallhardt kjør i 500 meter til å begynne med. Runden fra mål klatret danske Pedro fremover i tredjespor. Han hadde med seg T.M. Continental og News and Notes på slep. Den siste spurtet storstilt, men greide aldri å ta igjen dansken. Eier gjør Stald Jylden, mens det var Gordon Dahl som kusket. Dahl er også trener. I V65 var Pedro et 3. valg.

Hamres hester
Tre mila kalte Bjerke V65-4, et stayeroppgjør med deltagere på tre distanser. Frode Hamre selet ut to av disse og fikk vinne løpet selv med storfavoritten Super Challenge, eid av Harald Grønby fra Oslo. Men du hverden som Maldini di Quattro strittet i mot. Frode Hamre trener også denne.
Fantastisk flott gjort av mannen fra Sandefjord.
- Morsomt naturligvis. det flyter flott, mente Frode i sin kommentar etter at oppgjøret var i mål - det i en tåke som var totalt ødeleggende for de som ville se på.

Meget lekker årsdebut
4-årige Høvåg Loke, langveisfarende gjest fra Sørlandet, var brennfin å se i aksjon i V65-5. Travet satt som støpt, Eirik Høitomt følte tidlig at han hadde meget å kjøre med, og innsatsen til seier fra tet var oppmuntrende bra.
- Høvåg Loke fikk en hard åpning, men presterte sterkt. Jeg ville ikke vente på de andre i siste sving, men stakk unna. En flott prestasjon, mente kusk Høitomt.
I spillet var duoen favoritt. Eier gjør Arild Topland og Jarle Egerli. Førstnevnte er dessuten trener.

Imponerende
Hvilken flott type av traver norske Nora Udjus Hanssen fra Tranby har i Photo Bear. 6-åringen inntok tet i V65-finalen, tilrev seg mange lengder, og stakk dessuten ytterligere unna mot mål. Bo Westergaard trener og kusker, og Bo var et stort smil i etterkant.
- Dette er en bra hest, selv om løpet gikk på hans premisser. Det er litt å jobbe med ennå, og målet er å få han til å slappe av. Men det dreier seg om en riktig kanonhest, mente dansken. I spillet fant man Photo Bear som en klar favoritt.

V65-utbetaling
6 rette: 1512 kroner
5 rette: 57 kroner