- Ergerlig arbeidsuhell

Skrevet av Magne Engebretsen / Norsk Rikstoto,  24.03.2011
Artikkelbilde
Trond Anderssen har blikket rettet mot OGP for Yarrah Boko. (Foto: hesteguiden.com)

Igår kveld svek megafavoritten Yarrah Boko med tidlig galopp, men utskeielsen endrer ingen planer: - Det var et ergerlig arbeidsuhell. Årets store mål er fortsatt Oslo Grand Prix, sier hestens trener, Trond Anderssen.

Trond "Buller'n" Anderssen har vært med i gamet lenge. Han lar seg ikke stresse, men synes at det var leit for eieren og spillerne at det ble galopp i går:
Yarrah Boko fungerte fin-fint, men fra tid til annen kan han være uskjerpet. Da spytter han bittet og ruller bare over i galopp uten at kusken får mulighet til å korrigere. Det skjedde igår. Reiseruta framover blir ikke endret av den grunn. Nå blir det først et løp over 2100 meter på Jarlsberg neste fredag - før vi har blinket ut Olympiatrav-helgen på Åby. Det skal vel mye til om han kommer med i selve Olympiatravet, men det finnes en passende 3100-meter som vi har blinket ut. Men sesongens store mål er og blir Oslo Grand Prix, fastslår Trond Anderssen.
 
Bedre i år?
Trond Anderssen har høye tanker om den seks år gamle Coktail Jet-sønnen. Han er overbevist om at hesten blir bedre i år enn ifjor - hvor hingsten vant 8 av 16 løp, travet 1.11,8a over mellomdistanse og løp inn pene 1,6 millioner kroner:
- Jeg er overbevist om at Yarrah Boko har gått ytterligere fram siden ifjor. Vi har lagt lista høyt for denne hesten hele veien, og jeg tror på et nytt pangår for ham, kommenterer Trond Anderssen.