- Bankertipper meg selv

Skrevet av Daniel Kulblik,  16.03.2011
Artikkelbilde
Royal Behavior og Kai Johansen jakter ny V65-seier i kveld. (Foto: hesteguiden.com)

Kai Johansen har selvtilliten i orden etter en feiende flott start på sesongen. I kveld stikker han fram haka og bankertipper seg selv.

- På tipsene på www.rikstoto.no stikker jeg fram haka og bankertipper meg selv bak 4 Royal Behavior i V65-2. Jeg bør unngå dødens posisjonen. Gjør jeg det, tror jeg på seier, smiler en optimistisk Johansen med selvtilliten i orden.

- Ja, det har gått veldig bra så langt i år. Nå må jeg bare jobbe på og konsentrere meg om de rette tingene. Jeg gleder meg til årets sesong, spesielt med tanke på Yarrah Boko. Han skal ut og lufte seg på Bjerke i dag. Det er et tegn på at våren nærmer seg.

Tilbake til kveldens løp og Royal Behavior. Slik kusken ser det er han sjanseløs på tetposisjonen bak Anderssen-hoppa.
- Med A.T.M. Angie på innsiden når jeg ikke den posisjonen. Jeg kommer til å være med litt på startsiden, og håper Hudson Broline kommer tidlig. Han kan bli stri, men jeg tviler på at Dalen slipper med A.T.M. Angie. Får vi det rette løpet, tror jeg Royal Behavior speeder ned samtlige. Jeg regner med at vi kan kjøre barbeint i dag, da er hun god for en tid ned mot 1.14,0, varsler Kai Johansen, som også har god kunnskap til 1 Athena Rod.

- Hoppa står perfekt til i dag. Hun forsvarer ikke sporet, men kan lifte med til en trippelplass.

Arbeidsdagen innledes bak 11 Blitz Night (V65-1), en ny hest for Johansen, som kjenner langt bedre til 6 Turbo Prins i V65-3.
- Han er i flott form og kjemper om andreplassen bak Gomnes Tornado. Den hesten er enorm i grunnlaget og vinner igjen i dag.

En god premie er målet bak 10 H.G. Elessar i V65-5.
- Han gikk fint for meg på Biri tidlig i februar og leverte vel en grei innsats for Borg'n sist tross galopp. Vi får sikte oss inn mot en fin premie.

Ny Uppercut i finalen?
37-åringen har en ny mulighet til å gi motstanderne bank i V65-finalen.
- 1 Uppercut Flevo (V65-6) står perfekt til, men jeg kan ikke kjøre i tet. Da vet jeg det ebber ut til slutt. Jeg kommer til å kjøre for å få de rette ryggene, men håper jeg slipper å kjøre rundt den første svingen. Jeg slipper ikke til hvem som helst, så det blir ikke enkelt, men jeg vil ikke kjøre i tet. Hesten er i veldig flott form, men må ha ryggløp. Sist avsluttet han voldsomt, jeg tror aldri jeg har kjørt så rask ned et oppløp. Den gang gikk det 1.11,5 sist 700 meterne, det betyr at jeg kjørte hysterisk fort oppløpet ned. Mye er overlatt til tilfeldighetene, men klaffer det spurter han ned samtlige, avslutter Kai Johansen som ikke kjenner 10 Milly Camas i kveldens 9. løp.