Nye fulltreffere for Tom Erik Solberg.

Skrevet av Elvenes/Ringelien,  08.02.2012
Artikkelbilde
Per Gotling trente New Cowboyland, var en av Solbergs vinnere denne onsdagskvelden. hesteguiden.com

Jeg har vært sjuk denne uka. Feber har gjort dagene vriene. I løpsbanen går det langt bedre, småsmilte Tom Erik Solberg på Bjerkebanen onsdag kveld.

Tom Erik Solberg slo til med to flotte V65-triumfer. Tenke seg til at den småvokste mannen kan yte slik! Influensaen herjer, og Solberg har på langt nær vært i form. Men som kusk er det intet å utsette, der dominerer Tom Erik solid.

Suksessen fortsetter
Over 20 ganger i år har Frode Hamre nådd målstreken først. I V65-1 styrte den dyktige hestekaren Orchidea S.L.M. til tet etter 300 meter.
- Mest kritisk var det i første sving hvor vi greide å holde svenske Mon Petit Cheval utvendig. Dette avgjorde til vår fordel, smilte Frode etterpå.
Orchidea S.M.L. førte an i rolig fart inntil den siste svingen dukket opp. Nevnte Mon Petit Cheval kom godt i spurten, men kunne aldri utfordre.
Hamres lekre hoppe var favoritt og er eid av TL Entrepenad og Consult med flere.

Tilløp til dramatikk
I det første startforsøket i V65-2 slo favoritten Bork Faksen bakut, kusk Kristian Malmin vippet seg ut av sulkyen, og hesten ble kjapt fanget inn. Da løpet endelig kom i gang fant man Bork Faksen som strøket, dermed steg 4-årige Sordo til topps i rangeringslisten.
Da løpet kom i gang så man en nestenulykke. Førlands Faksen kjørte seg inn på betrodde Røste Lill. Den siste ble skremt, sulkyhjulene hang sammen - og Røste Lill spratt over i galopp.
Tetløperen Turboson, 3. valg, holdt et jevnt tempo, ble ensom mot mål, og gledet sin eier og trener Jerry Nilsson fra Sverige. Kusket gjorde Gunnar Austevoll.
Sordo, favoritten, satt fast innvendig til omtrent målstreken.

Var med på alt
Lille, spretne vallaken Mc Dreamy deltok i hardkjøret fra start av i V65-3, og var med i en kjapp avslutning mot mål. Sluttkampen mot langspurtende Kendrick's Pride vant Mc Dreamy med knapp klaring.
- Nå er jeg lei av å sitte bak i feltet, Mc Dreamy mistet aksjonen over oppløpet, men holdt det gående til streken var nådd, sa kusk Eirik Høitomt som helt sikkert tenkte på en treg innledning av sesongen. Mc Dreamy slo forresten på galoppen 10 meter etter at han passerte mål.
Trener gjør flinke Karoline Krogh-Hanssen, eier gjør Stall Sving, og i V65-spillet fant man vinneren som et 2. valg.

Favoritten innfridde
V65-4 ble til slutt et bytte for storfavoritten Rigel Pål, men med hjelp av en solid porsjon flaks. I en stengt posisjon i siste sving galopperte plutselig en av konkurrentene, og Tom Erik Solberg i sulkyen bak Rigel Pål reagerte spontant ved å vri ut i angrep. Via en gnistrende sluttspurt greide duoen å nå mål først. En av de mer betrodde deltagerne Emse Kongen fikk hele løpet spolert grunnet en bråstopp i siste sving.
Martine Wessel fra Stokke eier og trener vinneren.

Solberg i form
Favoritten Movie Q.C. spratt i galopp etter 300 meter i V65-5. Til tet stakk New Cowboyland, men slapp så til svenske Ydra Briljant og Erik Berglöf. Rundepasseringen var sterk - 1.15.5, hvilket ga trøtte hester mot mål.
Ei som imidlertid strålte var nettopp nevnte New Cowboyland. Hun fant luken til angrep 200 meter igjen, gled i angrep og ble til vinner med en lengde sammen med Tom Erik Solberg. Solberg sikret seg samtidig Bjerkeseier nummer to for dagen.
- Jeg er i seiersform, men ikke i form i kroppen. Feberen herjer, men det er bare å stå på, sa Solberg etterpå.
Trener gjør Per Gottling, eier gjør Bengt og Marit Fjellheim Olsen. I spillet var hesten et 5. valg.

Kveldens gladeste
Conny Gustavsson tok veien til Norge og Bjerke onsdag fra sin bopel rett utenfor Göteborg. Hestekaren har satset på både varm- og kaldblodshester igjennom åras løp, og har fått fram en gedigen traver i Raggmunken, et 3. valg i V65. Duoen havnet utvendig for storfavoritten Osingen, den siste stred tappert, men kunne ikke holde unna for Raggmunken som leverte en praktfull innsats. Gustavsson var også meget glad i etterkant, og han bøyde seg fram fra sin plass i sulkyen og klappet hesten godt og lenge på rumpa straks målstreken var passert.
Tord Gustavsson står som trener av vinneren.

V65-utbetaling
6. rette: 13.372,-
5. rette: 350,-