Hamre showet fortsetter!

Skrevet av André Ringelien,  18.02.2012
Artikkelbilde
Ultimate Lindy var nok en gang overlegen da han vant V75-5. hesteguiden.com

V75 Bjerke: Frode Hamre og hans stallhester gjør stort sett rent bord der de stiller. Lørdag tok Hamre to nye sterke V75-triumfer.

Innledningen i V75-veddemålet gikk i radig tempo, til tross for at det handlet om lange 2600 meter og en tungløpt bane. C.C. Seventy Five ledet an, Acolyte Hanover travet den første runden utvendig for denne, og ble deretter avløst av sluggeren Relax Jet. 500 meter igjen satt Acolyte Hanover fast med konkurrentene rundt seg, men ut av siste sving kom åpningen og Frode Hamres hest kunne bråspurte inn seieren - for dagen utstyrt med draskylapper.
- Vi fikk mye servert, Acolyte Hanover rundet millionen inntjent og jeg er fornøyd, meldte Hamre.

Stakk i fra
Også bak USA-importen Ultimate Lindy (V75-5) kunne travtreneren med stall i Larvik smile bredt. Frode blåste lang marsj i at banen var søkktung i innersporet, han styrte Ultimate Lindy straks til tet. I siste sving stakk ekvipasjen unna og forsvant til en stor triumf. I spillet var duoen favoritter, til og med omgangens største.
- Hesten blir bedre for hver start. I dag likte jeg Ultimate Lindy allerede i oppvarmingen. Baneforholdene hadde han intet problem med, smilte Frode etter sin andre V75-triumf.

Spennende duell
I V75-2 stakk favoritten Slåttodin til tet sammen med Lars Anvar Kolle. Emse Kongen travet utvendig en bit, mens Anders Knekten kom i 3. spor og tok over den tunge posisjonen utvendig. Nedover siste langside stoppet Emse Kongen totalt, Anders Knekten la press på Slåttodin, mens 5. valget Trygfaks kom som ei kule ute i sporene. Den siste holdt det godt gående til mål, og hentet inn lederen i en spennende duell.
Trygfaks eies av The Ashandrei Stable, og er trent av Rolf Tvedt. Unge Herman R. Tvedt kusket.
- Det var nær galopp ut av siste sving, vi tapte litt der. I treningen har Trygfaks levert god innsats. Jeg håper på en god sesong for hans del, smilte Herman.

Fortjent
Etter sterke prestasjoner over langen ble det endelig ryddet plass til en seier for 3. valget Super Fest Boy, eid i Ulvik av Martin Svennes.
V75-3 gikk ivei med megabetrodde Shaman Star M. som anfører, tempoet var uhyre lavt, men likevel ga tetløperen seg mot mål.
- Ikke noe rart i det. Innersporet er søkktungt, mente kusk Olav Mikkelborg om Shaman Star M.
Super Fest Boy fikk derimot trave i 2. par utvendig stort sett hele veien fram til oppløpet, og hentet inn meget tapre Strong Forte 30 meter før mål. Kai Johansen kusket og det er Kjetil Helgestad som trener.

Best mot mål
Baneforholdene på Bjerke ble til et stadig større samtaleemne lørdag. Ursterke Lomana førte an i V75-4, kusk Wollebæk ba om hardt tempo, og falt på eget grep. I den siste svingen stoppet Lomana tett inntil fullstendig, mens mer sparsomt kjørte deltagere kom i stor fart ute i banen. Blant disse var 7-årige Halling Riga, trent av Ine Elisabeth Dahl. Kusken Lars Anvar Kolle sørget for en feilfri utgave av Halling Riga og sikret seieren på det. I V75 fant man hoppa som et 5. valg. Eier gjør Bernt Åge Nilsen fra Porsgrunn.

Rød storløpsvinner
Tre omstarter og krevende forhold, det er ikke all verden for hestene. i storløpet til minne om Johan Widding gikk det galt for favoritten Tobroboys Augustinu, som ledet fra start av.
- Hesten ble tung i stegene, det var ikke krefter igjen. Galoppen på oppløpet kom som et resultat av dette, mente kusk Thor Borg etterpå.
En som derimot ble kjørt på ren sikkerhet, uten å nærme seg grensen for melkesyre var røde, lekre Redneck. Denne fikk åpning mot siste sving fra en innvendig posisjon i 4. par. Kusk Kai Johansen hadde i oppgave å hente inn Houdini Ås over oppløpet. Hvilket Johansen greide på en finfin måte.
Redneck, et 6. valg i spillet, trenes av Per Dave Holtung, og eies av sistnevnte sammen med Team Redneck.

Favorittene kjempet
De mest markerte hestene i V75-7 var de som gjorde opp. Startkjappe Jærvsø Ole stakk til tet sammen med Eirik Høitomt som spillernes førstevalg. I 3. par utvendig lå 2. valget Alm Taragon. Den siste kom i et saftig angrep mot siste sving, gled opp til lederen - men greide ikke å ta seg forbi.
- Det er ikke lett å holde unna for Solberg'en mente seierskusk Høitomt etterpå.
- Jærvsø Ole var finfin å kjøre, understreker fjorårets landschampion.
Trener gjør Per Gottling, mens Stall Alle Skal Få eier.

Imponerende
Fra travløpene på Bjerke, altså oppgjørene som gikk utenfor V75-spillet, må montehesten Moon Dreamer tåle oppmerksomhet. Han fløy til tet, dro konkurrentene sønder og sammen - og kom til mål på kanontiden 1.13.9 sammen med rytter Kristine Kvasnes. Anders Lundstrøm Wolden trener.

V75-utbetaling
7. rette: 39.995,-
6. rette: 334,-
5. rette: 29,-