En flott og inholdsrik kveld på Bjerkebanen!

Skrevet av Ringelien/Eilertsen,  26.10.2011
Artikkelbilde
Frode Hamre og Winmecredit gikk til topps i Axel Jensens Minneløp 2011

Stemningen var magisk, slik den pleier å være mens hestene ble presentert foran Axel Jensens Minneløp. Frode Hamre hadde som i Klein løpet tre hester til start. Sist måtte han nøye seg med annenplass med Winmecredit. Denne gang var rollene byttet om og Winmecredit vant foran Acolyte Hanover.

Winmecredit som er født i USA, fikk overta teten etter første sving og passerte de første 500 meterne etter 1.09.7. Stallkamerat Acolyte Hanover tok sats da tempoet ble dempet i tet, og låste straks posisjonskrigen ved å trave utvendig for lederen. Inn på oppløpet forsøkte favoritten Politiken seg i sporene, men Hamres hester holdt unna og Winmecredit stakk i fra på lette bein mot mål og laurbærkrans. Acolyte Hanover holdt andreplassen i mål etter en tett avslutning med norske Tourbillon. Winmecredit eies av Eirik Djuve.
- Jeg så for meg at vi kunne få fatt i føringen, at løpet gikk slik det gjorde. Seieren i Axel Jensens Minneløp er en av karrierens største for min del, mente en glad Frode Hamre straks etterpå.

To, egentlig tre!
De to første hestene i mål i hoppeavdelingen av Axel Jensens Minneløp, V75-3, trenes av Åke Svanstedt. Og treeren på streken, Skogans Drömtös, hun sto også på svenskens suksessrike stall for litt siden.
Det var lånekusk Per Oleg Midtfjeld som styrte og stelte i front med storfavoritten Merger Blue Chip. Anders Svanstedt, sønnen til Åke, styrte Moonbeam Hanover, og kom i stor fart rundt den siste svingen. Men, tetløperen langet bare ut stegene - og forsvant i fra til stor seier. Det så ut som en joggetur! Eier gjør L.G.J. Invest og Åke Svanstedt. Samme eierkonstellasjon er også eier til toeren Moonbeam Hanover. Fantastisk!

Trøbbel
Den enormt store favoritten Stiv Kuling traff svært fint i starten av V75-1, og kom i stor fart inn i den første svingen, men feilet plutselig. Etterpå kusket eier og trener Eivind Gravdal på sjanse innvendig, men ble fast med sin fine traver.
Tetkampen vant kjappe Hjerteborken. Etter 400 meter av løpet skeld Jotun fra Slitu i Indre Østfold opp utvendig. Gjestekusk Eirik Høitomt kjørte rett og slett etter klokka, satte inn et saftig angrep med Jotun i utgangen av den siste svingen, og forsvant deretter ifra alt og alle til en sto seier. Eieren Terje Gjerstad trener, mens vinneren var et 4. valg innen V75-spillet.

Dramatikk
Resultatet lot vente på seg etter V75-2. Jarli Mai og Lille Grete hadde duellert ned oppløpet og førstnevnte så klar ut, men kastet seg over i feil gangart få meter før målstreken og ble disket for målgalopp. Lille Grete fikk da seieren etter en mektig siste runde i sporene. Kusk og trener Jan Martin Bjerring følte sympati ovenfor opponenten i sitt seiersintverju, men var samtidig stolt av egen hest. Lille Grete var et syvende valg i V75 og eier gjør Stall Nordisk.

Enkelt for favoritten
Galoppene florerte i V75-5 hvor halve feltet var innom feil gangart. Holdt seg i trav gjorde favoritten Jules, som fikk en fin reise i rygg før kusk Lars Anvar Kolle satte fart på siste bortre langside. Gazzas Daughter i tet tok i mot favoritten og kjempet lenge, men måtte gi tapt inn på oppløpet. Jules seilte ifra konkurrentene og gledet eierne Oddbjørn og Inger Lia samt trener Geir Kihle. Den siste var tydelig fornøyd med sin 4-åring.
- Alt løste seg for hans del og han så sterk ut når han koblet grepet på lederen, smilte trener Kihle.

Fartsfest
Bo Westergaard og Anders Svanstedt lot hestene sine fly fra start og etter en uhyre rask åpning trakk sistnevnte seg, og Photo Bear passerte de første 500 meterne på 1.07.7 i tet. Bo Westergaard dempet så farten, og trykket på gasspedalen igjen da det ble tutet for oppløp og svarte unna konkurrentene mot mål.
- En mektig prestasjon, sa kusk og trener Bo Westergaard om favoritten i V75 på sermoniplass. Eier gjør Nora Udjus Hanssen fra Tranby.

Råsterk hoppe
Kai Eriksens Minneløp gikk til ei råsterk hoppe som travet utvendig hele løpet. Estancia satt i tet og så fin ut på siste bortre langside, men Spirit Of The Day trykket på utvendig. Inn på oppløpet var Estancia slagen og Pretty Photo kom ut fra rygg leder. Det ble en kamp til streken mellom hoppene Sprit Of The Day og Pretty Photo, med førstnevnte som seirende for kusk og trener Tom Horpestad. Eier gjør Stall Julebukk HB fra Sverige og i V75 var hun et andrevalg.

V75 Utbetaling
7 rette:  8 967,-
6 rette: 109,-
5 rette: til joker

Ellers så fikk de som hadde møtt opp til tipsmøte i restauranten solid informasjon. Øivind Grøstad serverte Merger Blue Chip som dagens sikreste vinner i tillegg ga han klar beskjed om at Jotun måtte krysses i V75-1. Hans Christian Holm lanserte Winmecredit som en banker, mens undertegnede lanserte Jules og Spirit Of The Day som vinnere.

Fullstendige resultater ser dere HER