Solskinnsdag for Mikkelborg?

Skrevet av Daniel Kulblik,  19.03.2009
Artikkelbilde
Olav Mikkelborg ser fram mot en interessant lunsj. (Foto: www.hesteguiden.com)

Olav Mikkelborg koser seg i sola hjemme på Maura i morgentimene. Under lunsjtravet på Bjerke ligger forholdene til rette for en fortsatt strålende dag for Mikkelborg. Han svinger seg opp bak tre favoritter.

- Ja, på forhånd har jeg en spennende lunsj i vente. Det er sjelden jeg har så mange fine muligheter på forhånd, men det er likevel ingen garanti, smiler Mikkelborg, som bruker formiddagen hjemme på Nannestad Hestesportssenter. Med seg fra Maura har han to hester til Bjerke.

- 2 Big Buddy (V5-3) var forbedret sist og leverte en flott innsats. Nå har han et helt riktig løp på papiret, og bør kunne vinne et slikt løp. Sporet er bra og teten innen rekkevidde. Han er normalt rask fra start, så jeg tror vi får teten. Gjør vi det er mye gjort. Leverer han opp mot innsatsen sist, bør det holde langt mot disse. Samtidig er jeg litt usikker, for han har variert veldig før den gode innsatsen 5. mars, melder Mikkelborg, som også har tro på en topplassering for 9 Early Endurance i V5-4.

- Hoppa leverer jevne og fine innsatser. Etter snille løp, har hun avsluttet bra de siste gangene. Nå fikk vi et bra spor, så ut fra det jeg kan lese meg til, bør hun være en av flere aktuelle. Det er veldig vanskelig å vurdere disse urutinerte hestene, men jeg kan bekrefte at alt Early Endurance virker til å være i fin form.

Beste mulighet
Skal vi lystre Mikkelborg kommer det heteste budet allerede i V5-innledningen. 7 Gann Min har vist flott form, og har en ny fin mulighet.
- Hesten har levert to solide innsatser. Nå stoler jeg ikke fullt og helt på ham, men i et feilfritt løp bør han kjempe i toppen på ny. Gann Min er god fra start, så jeg satser nok framover tross sporet. Han er veldig rask for grunnlaget, men det er alltids en liten galoppfare. Muligens får vi teten, noe jeg tror er en stor fordel. Uansett er jeg optimist, for distansen taler til hans fordel, oppsummerer kusken.

Lunsjens to siste oppsitt er mer ukjente, men 2 Miss Kramer A.M. i V5-2 er en hest "Mikkel" har kjørt før.
- Jeg så hesten på Biri tirsdag. Den innsatsen var positiv. Hoppa er rask fra start, men jeg vet ikke om vi klarer Kisgruvens Vimsa på innsiden. Det blir nok litt kjøring her. Den som får teten, tror jeg fort er vinneren. Jeg har fått det inntrykket at Miss Kramer A.M. er best i tet, forteller Mikkelborg, som er helt ukjent med 6 Iamsoexicited i V5-finalen.