Nye muligheter på onsdag

Skrevet av Daniel Kulblik,  02.03.2009
Artikkelbilde
Olle Goop gjester Bjerke på onsdag. ( Foto: www.hesteguiden.com)

Laumb-helgen er over, men vi hviler ikke av den grunn. Onsdag og torsdag er det dags igjen. Vi får flere fine spilleløp under onsdagskvelden. Det er bare å starte forberedelsene.

Danske Kai Jensen kommer til Bjerke med åtte hester onsdag og torsdag. Av erfaring kan det være lurt å rette blikket litt ekstra mot våre danske gjester. Allerede i onsdagens V65-innledning sender Jensen ut to hester. Sønnen Casper kusker Lucky Girl, mens Thor Borg får muligheten bak Månestråle Enghave. Førstnevnte har en seier og en uplassert i Norge, mens Borg'ens oppsitt har to andreplasser på like mange starter.

De to kommer likevel ikke til duk og dekket bord. Formsterke Celina De Mill seiler trolig opp som favoritt. Hoppa til Per Myhra, som trenes av Karoline Krogh-Hanssen og kjøres av Gunnar Austevoll kan legge på til sin tredje. Dagfinn Aarum gjester også Bjerke, med blant annet Gidde Go. Gidde Palema-sønnen leverer fine innsatser i Sverige og må absolutt regnes.

Glittum viste form
I V65-2 er det de stallansattes tur til å kjempe om seieren. Favoritt blir trolig Kjenner Tor og Truls Glittum. Kusken viste form med V75-seier på lørdag, og er nok lysten på nok en Bjerke-triumf. Han får trolig tøff konkurranse av svenskegjesten Snøvit og hjemmehåp Hans Jørgen Eggen. Bak disse to lurer det flere spennende luringer. Kristian Malmin må ofte regnes i slike løp. Nå kusker han Stumne Gnist for Merete Viksås.

Spennende hoppeløp
Hoppene gjør opp om seieren i V65-3. Landets beste er utestengt nå, men vi kommer til å få et meget spennende oppgjør. Favorittene står trolig på dobbelt tillegg, og vi kan nevne blant annet Jilly, Vesle Rappa og Romfo Donna. Samtlige har vist form den siste tiden. Lars Anvar Kolle har også ambisjoner med Mijomi på strek. Kan Kjølstad Jo-datteren holde unna?

Åpent er det i V65-4. Her kan nesten hvem som helst vinne. Kristian Malmin og Rinde Turbo får fort favorittstemplet, men Bjørn Steinseth sender ut to hester som er i form med Mai Faksen og Skaffer Balder. Sistenevnte kuskes nå av Gunnar Austevoll. Arild Berås kommer fra Sørlandet, og har trolig ambisjoner.

Fine DD-løp
Samtlige av de mest betrodde i V65-5/DD-1 står i vanskelige spor. Det kan føre med seg en overraskelse. Kanskje kan hjemmehåp Frode Fladen overraske med Chuckle of Joy. Vallaken viser fin framgang, og er på vei mot toppformen.

I V65-finalen får vi blant annet besøk av Olle Goop og Rouge. Trenernestoren kommer nok til Norge med ambisjoner. Fra et fint spor kan han bli vanskelig å slå. Goop har også med seg en 3-åring i onsdagens innledningsløp. Et tidsløp for kaldblodshester og et ungdomsløp avslutter onsdagen på Bjerke.