Ny Eggen til Bjerke

Skrevet av Daniel Kulblik,  17.03.2009
Artikkelbilde
Arild Eggen kommer hjem til Norge og satser på Bjerke. (Foto: www.hesteguiden.com)

I midten av april etablerer en ny Eggen seg på Bjerke. Nå handler det om Arild Eggen. 36-åringen fra Trøndelag har nylig gjennomført et bra år som trener i USA. Nå satser han mot Norge og Bjerke.

Trønderen Arild Eggen hadde en meget fin sesong i fjor med blant annet andreplassen med Annie Hall i Kentucky Sire Stakes. Den flotte innsatsen på The Red Mile ble belønnet med 75 000 dollar. Tross framgangen i USA pakker Arild bagen og kommer hjem til Norge.
- Jeg dro over til USA for å være der i ett til to år. Nå har det blitt 13 og det er på tide å finne på noe nytt. Det er i bunn og grunn ingen hovedårsak til at jeg nå reiser hjem til Norge. Det er uansett et nytt steg i livet, med en god dose erfaring i bagasjen, smiler Eggen fra Florida.

Etablerer seg på Bjerke
Mange spør seg kanskje hvorfor du satser på Bjerke og ikke hjemme i Trøndelag?
- Jeg ser Bjerke som en naturlig førstevalg. Mulighetene er langt bedre på Østlandet med tanke på avstander. I første omgang kommer jeg til å satse på å fylle den stallen jeg har fått tildelt med plass til tolv hester. Jeg ser også på Bjerke som et godt treningsanlegg. Tilbakemeldingene jeg har fått er gode, og jeg var selv der senest i 2002 og vet hva jeg går til. På Østlandet ligger også det beste kontaktnettet med tanke på etablering, forteller Eggen, som satser på å bygge opp en norsk stall.

- Jeg tar med meg to hester, men resten må jeg bygge opp i Norge. Jeg kommer til å kombinere unghester og løpshester, og legger ikke skjul på at jeg er en konkurransemann. Dermed er det alltid gøy med starthester, smiler trønderen på telefon fra statene.

Hvilke hester blir med over "dammen"?
- Quality Hall er den mest meritterte. 5-åringen vant seks løp i fjor. Hovedsakelig på de små banene, så han kommer til å stå gunstig til i løpene i Norge med kun 30 000 dollar på kontoen. Hesten eies av Bjørnar Høgseth. Med til Norge blir også min egen, Beat the Wiz, forteller Eggen. Beat the Wiz har ikke startet i år, og var kun ute ved et par anledninger i fjor.
- Jeg har kjørt 1.16,0 med ham i trening, og det er ikke lenge før vi satser mot prøveløp.

Er dette hester vi kan se på OGP-søndagen?
- Kapasiteten er bra hos begge, men jeg kan ikke si nå om de er gode nok eller i forfatning til å starte allerede den helgen. Likevel gleder jeg meg til å vise fram disse to hjemme i Norge, smiler Eggen, som gleder seg til en ny tilværelse på Bjerke.