55 dager igjen......

Skrevet av Daniel Kulblik,  16.03.2009
Artikkelbilde
Lutfi Kolgjini er mann vi alltid ønsker velkommen til Bjerke. (Foto: www.hesteguiden.com)

Lutfi Kolgjini holdt show på Momarken lørdag. 10. mai håper vi friskusen kommer til Bjerke for å fargelegge dagen. Nå er det bare 55 dager igjen til årets VG Oslo Grand Prix på Bjerkebanen.

Lørdag håpet vi på en imponerene norske vinner i Steinlagers æresløp, men nok en gang måtte vi returnere hjem med skuffelsen tredd nedover hodet. Maid for Tag dalte til fjerde på Momarkens lange oppløp etter tidlig tetkjenning. Seieren gikk til nevnte Kolgjini med Turnaround, mens stallkamerat Paul November liftet med til andreplass. Best av de norske var nok en gang Thai Tanic. Han sto på bra, tross en drøy sistesving. I mangel på norske profiler er Viking Kronos-sønnen fortsatt aktuell til OGP-løpet i mai. Vi håper Thai Tanic får fart på beina i løpet av våren, og viser litt av sitt gamle jeg. Uansett er Thai Tanic en hest vi ønsker oss til Bjerkebanen.

Victor mot Bjerke
Foruten Kolgjinis store dominans var det også en svensk 3-åring som viste fine ting. Victor L.H. tok seg enkelt av Holm Holmsens minneløp. Vinnertiden 1.19,3a/2140 meter skremmer ingen, men Johnny Takter trengte ikke kjøre fortere for å vinne. Dermed er det vanskelig å plassere prestasjonen inn i en målestokk. Positivt med norske øyne var Opal Tamsens andreplass. Kolnes-hoppa kjempet tappert fra dødens. Fint avsluttet også Melnes-duoen Cashmere og Glorie D’Inverne til tredje og fjerde. Trolig dukker noen av disse opp i Kolsrud Transports 3-årselite i mai.

Vi gleder oss til mai-dagen, og håper på mange fine prestasjoner i tiden som kommer.