Ekte hattrick av Kolnes

Skrevet av Daniel Kulblik,  19.03.2009
Artikkelbilde
Kolnes kunne smile etter dagens lunsjtrav. (Foto: www.hesteguiden.com)

Sigbjørn Kolnes opplevde kanskje sin beste dag på travbanen. Selv om det kun handlet om lunsjtrav er det stort med tre seirer på en og samme dag. Kisgruvens Vimsa, Pine Elegance og Windfighter fikset ekte hattrick.

Stallens fjerde og siste starthest Inanui As endte utenfor premierekka, og dagen ble nærmest fullkommen. Kolnes sikret se ekte hattrick med seier i V5-2, V5-3 og V5-4.

Kolnes 1
Geir Vegard Gundersen og Sigbjørn Kolnes innledet med Kisgruvens Vimsa som holdt unna til hårfin seier. Deliberate Speed-datteren ble hissig i tet og åpnet den første halve runden i 1.14-fart. Opp utvendig kom favoritten Liz Dalimo, mens svenskegjesten Sir Prize liftet med i rygg. Rundt den siste svingen satte Austevoll inn angrepet med Sir Prize, som hadde klart størst fart i det oppløpet kom til syne, men vallaken rullet over i galopp. Dermed ble det en duell mellom Kisgruvens Vimsa og Lis Dalimo – der førstnevnte seiret.

Kolnes 2
Ny Kolnes-seier fikk vi i V5-3. Her satt Vidar Hop i vogna. Pine Chip-datteren Pine Elegance vant ikke løp på atten starter i fjor, men nå lyktes det endelig.
- Jeg fikk beskjed at hun måtte ha rygger å gå i. Nå ble jeg litt bekymret da svensken blåste rett til tet ned siste langside, men heldigvis kom vi oss ned i ryggen rundt svingen og inn i oppløp. Det løste seg perfekt, smilte Hop i vårsola. Favoritten Big Buddy ga seg fra tet allerede inn mot den siste svingen, og får stryk for sin innsats.

Kolnes 3
Geir Vegard Gundersen svingte seg opp bak nok en Kolnes-hest i V5-4. Nå var det Windfighter som tok karrieren første seier. Det i sin andre start for året. I fjor vant han ikke løp på seks starter, men viser helt andre takter i år.
- Dette var en fin hest. Det kjente jeg på Biri sist. Nå vant han kontrollert, og har en fin vår i vente, sa en tydelig fornøyd Gundersen.

 

Mikkel innledet
Olav Mikkelborg hadde stor seierstro på Gann Min i sin forhåndsvurdering her på bjerke.no. Det med god grunn. De var alene på "ovalen", og vant meget enkelt V5-innledningen.Gann Min var som ventet kjapp fra start, og sikret seg enkelt teten tross sjuendesporet bak bilen. Mikkelborg var optimist på forhånd, og det med god grunn. Spikeld-sønnen vant fullstendig utruet tross en forholdsvis tøff åpning.
- Det ble veldig enkelt. Vi måtte åpne ganske fort, men han holdt imponerende, smilte Mikkelborg etter målgang. Gann Min rekordforbedret ser til 1.29,9a/1609 meter.

I finalen var det Glenn Kramer Stenberg som styrte det hele fra start til mål. Bacardi B.M.W. sprintet til tet og derfra hadde A Worthy Lad-sønnen full kontroll. Lunsjomgangen utbetalte 3 414 kroner.