Jakter Laumb-revansje

Skrevet av Daniel Kulblik,  25.03.2009
Artikkelbilde
Med tidligere åpning hadde Grindstad Jahn hentet hjem Laumb-fatet. Nå tar han revansje? (Foto: www.hesteguiden.com)

Grindstad Jahn avsluttet fortest av alle i Lars Laumbs løp, men det ble kun femte etter sen åpning. Under den svensk/norske V75-omgangen på Momarken kom seieren. Nå kommer Sjefen-sønnen tilbake til Bjerke. 

8-åringen tjente nesten 250 000 kroner i fjor og plukket med seg fem seirer på 23 starter. Nå har han allerede rundet 100 000 kroner i år, takket være seieren på Momarken. Der avsluttet Grindstad Jahn fortest av alle og Geir Vegard Gundersen kunne løfte armen over hodet som eneste norske V75-vinner. Nå er Sjefen-sønnen tilbake hos eier Irene Brattås.

- Kjell Teigen skal ha mye ros. Han har lagt ned en god jobb på hesten, det fikk vi resultatet av sist. Likevel valgte jeg å ta ham med hjemover etter starten på Momarken. Nå blir det spennende å se om formen henger i, sier en spent eier. 

- Det ser bra ut
Ut fra rapportene fra Irene, ser det bra ut foran kveldens V65-5.
- Jeg har kjørt intervaller som normalt og alt ser bra ut. Hesten virker pigg og fin. Det er et tegn på at han er i form. Nå er det bare en og en halv uke siden Momarken-starten, så jeg håper og tror formen fortsatt er bra. Motstanden er vel noe av den samme, så han har vel en god sjanse, sier Irene Brattås, som presiserer at hun alltid ligger litt lavt.
- Jeg er aldri noen stor optimist på forhånd.

Sporet ble bra og distansen er noe Grindstad Jahn takler.
- Han løser hyggelig fra start, og er på høyde med de andre, men han er nok ingen tetkandidat. Nå kjenner Geir Vegard hesten, så taktikken overlater jeg fullstendig til ham, avslutter Irene, som bekrefter at Grindstad Jahn går med samme balanse og utstyr som de siste startene.